Oynatma Listesi
HABERLER

Yunanistan'da dinleme skandalı! Miçotakis'in istifası isteniyor

Yunanistan'da muhalif lider ve bir gazetecinin dinlendiği skandal sonrası tüm gözler Başbakan Miçotakis'e çevrilmişti. Yunan Başbakan bugün konuyla ilgili açıklama yapacak.

İstihbarat Başkanı'nın istifasıyla sonuçlanan skandal ile ilgili Başbakan Miçotakis'in ne demesi bekleniyor? Konuyla alakalı CNN Türk Atina Temsilcisi Yorgo Kirbaki'nin değerlendirmeleri şöyle;

 

Miçotakis, Yunanistan'da 3 yılı aşkın süredir iktidarda. Bu süre içinde pandemi dönemi, 2020'deki Doğu Akdeniz'deki kriz, büyük orman yangınları... Bir sürü sorunla karşılaştı. Ancak ilk kez bu kadr ciddi bir iç siyasi kriziyle karşı karşıya Yunan Başbakan'ı.

İstihbarat Daire Başkanı Kondoleon ile Miçotakis'in yeğeni ve Başbakanlık Genel Sekreteri söylendiği kadar da Yunan Başbakanı'n sağ kolu, Grygios Dimitridiadis'in aralarına yol açan telekulak skandalı nedeniyle Başbakan Miçotakis hem muhalefet partilerinin topkyekun ağır suçlamalarına hedef oluyor hem de kamuoyunun nezdinde prestij kaybediyor. Yunan halkı da günlerdir bu konuda bu skandal için sessiz kalan Miçotakis'in bugün ne diyeceğini merakla bekliyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER