Otomobil Bursalı Duster’ın ön satışı mayıs sonu

Bursalı Duster’ın ön satışı mayıs sonu

29.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Renault’nun Türkiye’yi, hem Avrupa pazarında, hem de uluslararası ihracatta merkez konumuna getirmeyi amaçlayan planı çerçevesinde ilk önemli adım geldi.

Bursalı Duster’ın ön satışı mayıs sonu

Oyak Renault’nun Bursa fabrikasında üretilip, Renault markasıyla 55 ülkeye de ihraç edilmesi planlanan Renault Duster, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de tanıtıldı. Türkiye’de bugüne kadar ciddi satış adetleri elde etmiş Duster’ın mirasını taşıyacak olan yeni nesil Renault Duster’ın, yepyeni teknik donanımı, geliştirilmiş özellikleri ve dikkat çekici görünümüyle mayıs sonundan itibaren ön satışlarına başlanacak. Aracın Türkiye yollarına çıkması ise temmuz ayını bulacak.

Haberin Devamı

Daha sportif bir tasarımla ve gelişmiş iç tasarımla karşımıza çıkan Duster’da, yine Bursa tesislerinde üretilen 145 HP gücündeki tam hibrit seçenek de bulunacak. Bu motor seçeneği, ortalama 100 km’te 5 litre yakıt tüketimi sunuyor. Yolculuk süresinin yüzde 80’ine kadar elektrik modunda çalışabilmesinin yanı sıra, yine elektrik modunda ilk kalkış hareketini yapabiliyor. Yeni Duster, aynı zamanda 6 ileri manuel şanzımanla eşleştirilen 130 HP 1.2 lt yarı hibrit motor seçeneği ve 4x4 güç-aktarma sistemiyle de sunulacak.

MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Renault Uluslararası Oyun Planı 2027 ile Türkiye’nin bir ihracat merkezi haline geleceğini ve 2027’ye kadar Bursa Oyak Renault fabrikalarında 3’ü SUV, toplam 4 yeni Renault modeli üretileceğini vurgulamıştık. Yeni Renault Duster, bildiğimiz Duster deneyimini yeni bir boyuta ulaştıran ve bu yeni deneyimi Türkiye’den dünyaya taşıyan ayrıcalıklı bir model. OYAK’ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon euro’nun üzerinde yatırım, Yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault’nun hem Türkiye’nin uluslararası konumunu daha güçlendirecek” dedi.