Otomobil Mercedes’in isimsiz modellerinden biri belli oldu

Mercedes’in isimsiz modellerinden biri belli oldu

04.05.2018 - 13:07 | Son Güncellenme:

Tüm dünya tarafından tercih edilen Mercedes otomobil markası, isimsiz modelleriyle gündeme gelmişti. Son gelişmeler doğrultusunda Mercedes’in isimsiz modellerinden olan A-serisi belli oldu. Çoğu otomobil üreticisi kompakt modellerden koşarak kaçarken Mercedes-Benz tam tersi istikamete hareket edip 4. nesil A-Serisinin üretimine başladı. Firma bunun yanında 7 yeni kompakt modelinde zaman çizgisinde olduğunu açıklamıştı. Peki A-serisi Coupe özellikleri nelerden oluşuyor?

Mercedes’in isimsiz modellerinden biri belli oldu

Merdeces’in isimsiz modellerinden biri A-Serisi Coupe olduğu tüm iddiaları doğruladı. Çoğu otomobil üreticisi kompakt modellerden koşarak kaçarken Mercedes-Benz tam tersi istikamete hareket edip 4.nesil A-serisinin üretimine başladı. X-Tomi Design ekibinin ürettiği A-Serisi Coupe render'larına yakından bakın.

Haberin Devamı

Peki A-serisi Coupe özellikleri nelerden oluşuyor?

A-Serisi; B-Serisi, CLA, CLA Shooting Break ve GLA modellerinin de üzerinde gittiği Modular Front Achitecture (MFA) platformunu kullanıyor. Fakat A-Serisini de sayarsanız toplamda 5 araç ediyor. Peki diğer 3 araç nerede?

Aşağıdaki render C-Serisi stilini küçültüp A-Serisi modeline sığdırırsanız olabilecek tasarımı gösteriyor.

Mercedes’in isimsiz modellerinden biri belli oldu

C-Serisinin geniş gövde tipini kuyrukta ve arka kısımlarda görebilmek mümkün. Yumuşak yan gövdesi ve parıldayan stil hatları aracın görünümünü üst seviyelere taşırken iki kapılı modelin A-Serisine çok yakıştığını söylemek gerekiyor.

Şimdilik Mercedes'in söz verdiği 3 yeni kompakt modelin coupe, hatta bir A-Serisi modeli bile olup olmayacağı bilinmiyor. Modüler platformunu pek çok araçta kullanan üretici, belki de bu modellerden birini tercih edebilir. 2.0 litrelik motoru ve 405 beygir gücü ile gelecek Mercedes-AMG A45'in çıkacağı ve bu gücün bir coupe modelinde olması inanılmaz bir aracın geleceğini gösteriyor.