Otomobil Zarooq Sand Racer 500 GT'nin görüntüleri paylaşıldı

Zarooq Sand Racer 500 GT'nin görüntüleri paylaşıldı

10.07.2017 - 16:32 | Son Güncellenme:

Dubai merkezli otomobil üreticisi Zarooq'un Sand Racer 500 GT modeli otomobiline dair yeni görüntüler paylaşıldı.

Zarooq Sand Racer 500 GTnin görüntüleri paylaşıldı

İlk kez 2 yıl önce bir yarışmada kullanmak için tasarlanması planlanan ve V6 motor ile güçlendirilen sokak yarışı otomobili Zarooq Sand Racer 500 GT'nin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

O tarihten beri geliştirilmeye devam edilen Zarooq Sand Racer 500 GT müşteri beklentilerini karşılayabilmek adına 518 beygir ve 220 kg tork gücüne erişebilen General Motors LT1 doğal emilimli 6.2 litre V8 motorla donatıldı. Maksimum 220 kilometre hız yapabilen Zarooq Sand Racer 500 GT 5 hızlı manuel vites kutusu aracılığıyla sürüşü arka tekerlere gönderiyor.

Zarooq Sand Racer 500 GTnin görüntüleri paylaşıldı

Dikkatleri üzerine çeken arazi otomobili bin 300 kg'den daha ağır.

Sand Racer 500 GT'nin şasisi İspanyol yarış operasyonu Campos tarafından tasarlandı. Zarooq, kompozit kasanın Belçika'da üretileceğini ve iç tasarımda kullanılacak deri ile beraber Almanya'da birleştirileceğini belirtti.

Arka teker sürüşü yol tipi SUV otomobillerde oldukça nadir olsa da Dakar rallisi ve kum üzerinde hareket otomobillerde oldukça yaygın. Sand Racer'ın süspansiyon seyahati Dakar-spec Intrax amortisörleri sayesinde 45 cm'ye kadar çıkabiliyor. Otomobilin yol ve kum olmak üzere 2 farklı yükseklik ayarı bulunuyor.

Haberin Devamı

Zarooq Sand Racer 500 GTnin görüntüleri paylaşıldı

Zarooq Sand Racer 500 GT 450 bin dolar + KDV ile satışa sunulacak. Firma otomobili müşterilerin isteğine göre kişiselleştirecek.

Zarooq ilk 5 500 GT'nin üretimine ve siparişlerine başlandığını açıkladı. Otomobilin farklı güç aktarım mekanizmalarının da satışa sunulması planlanıyor.

500 GT'nin dağıtımına bu yıl sonu başlanması öngörülüyor.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü