Pazar Baklava pie

Baklava pie

25.07.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

.

Baklava pie

YAPILIŞI: Baklava katmanı için: İlk önce tereyağını eritip kenara park edelim. Fındık ve şekeri de rondoda çekip kenara alalım. 26 santimetre çapında bir kalıbın her yerini erittiğimiz tereyağıyla fırçalayalım. Üstüne hepsinin arasını yağlayacak şekilde 8 kat yufka serelim. Üstüne şekerli fındık karışımının yarısını dökelim. Sonra yine her katı fırçayla yağlayarak 4 kat yufka çıkalım. Geri kalan yarısını da buraya dökelim. Sonra aynı şekilde her katı kenardaki erimiş tereyağıyla yağlayıp kalan 4 katı daha çıkalım. Dışarıda kalan kısımları içine büküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirdikten sonra kenarda soğumaya alalım.

Haberin Devamı

Sütlü çikolatalı ganaj için: 300 gram kremayı yanlardan fokurdatıp içine sütlü çikolatayı ekleyip iyice eritin. Atın dolaba en az 4 saat kestirsin. Çıkarıp kalan 100 gram kremayı ekleyin ve pofidik bir kıvam alana kadar çırpın. Soğuyan baklava katmanının içine sütlü ganajı dökerek 4 saat buzdolabına park edelim.

Pastacı kreması için: Tüm malzemeyi tencereye alıp hiç durmadan karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Dolapta 1 saat geçirdikten sonra üstüne kremayı ekleyip 3 dakika çırpın. Son olarak soğuyan ganajın üstüne pastacı kremasından ekleyerek afiyetle yiyelim.

MALZEMESİ:

Baklava katmanı için:

16 adet baklavalık yufka                 

300 gram tereyağı

200 gram şeker

1 buçuk su bardağı fındık

Pastacı kreması için: u4 adet yumurta sarısı

Haberin Devamı

500 mililitre süt

110 gram şeker

30 gram mısır nişastası 

70 gram un

1 paket vanilya

30 gram tereyağı

100 gram krema

Pofidik sütlü çikolatalı ganaj: 

300 gram sütlü çikolata

300 gram krema u100 gram krema (Bunu ayrıca kullanacağız)

GÜNÜN MANİSİ

Yapması değil kolay
Ama lezzeti olay
Bugünkü tarif
Mis gibi baklava pie

Yazarlar