Pazar “Masaya çıkıp dans etmek misafiri şereflendirmek anlamına gelir”

“Masaya çıkıp dans etmek misafiri şereflendirmek anlamına gelir”

12.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

En son Bono’ya dans eden Nuran Sultan “Dansözler vamp ve seksi görünmeli. Sahneye çıkarken ben de buna dikkat ediyorum. Çünkü beni arzu etsinler isterim” diyor

“Masaya çıkıp dans etmek misafiri şereflendirmek anlamına gelir”

Louis Vuitton bavulunu çeke çeke gazetenin alt kattaki stüdyosuna inerken bir gören arkasını dönüp bir daha bakıyor ona. Süper mini elbisesini çıkarıp bavuldaki mavi renkli dansöz kıyafetini giyiyor. Hawaiian Tropic simli nemlendiriciyi tüm vücuduna sürüyor. Topuzunu açıyor, beline inen saçlarını iki eliyle havaya kaldırıyor ve göbek atmaya başlıyor. O bunları yaparken ben hipnotize olmuş şekilde onu izliyorum.
O dans ederken içine düşen erkeklere hak veriyorum çünkü vücudu ile “taş gibi“ benzetmesinin hakkını veren bir kadın Nuran Sultan. Bugüne kadar “gerdan kırdığı” ünlüler arasında Sting, Roberto Carlos, Sean Connery, Roman Abramoviç, Jean-Paul Gaultier, David Copperfield ve Muammer Kaddafi’nin oğlu Mutasim var. Bir de adını açıklayamadığı ünlü kişilere gidiyor. Dans etmeden önce basına bilgi sızdırmayacağına dair sözleşme imzaladığı için
adları onda saklı. Nuran Sultan geçen hafta Türkiye’ye gelen U2’nun solisti Bono’ya göbek atınca, “Gelen önemli misafirlere dansöz sunmaktan başka şey bulamıyorlar” eleştirileri yine alevlendi. Biz de Nuran Sultan’a ünlülerle anılarını, Bono’nun “utangaçlığını”, kadınların kıskançlıklarını sorduk. 25 yaşındaki Nuran Sultan “Sting beni dudağımdan öptü”, “Sean Connery mememi ısırdı” diye anlatmaya başladı...



Türkiye’de dansöz denince akla gelen bir-iki isimden birisiniz. İsim yapmış bir dansöz kaç lira kazanıyor bir işten?
İyi kazanıyorum. Rakam organizasyona göre değişiyor. Alatura denen bahşiş bazen iş için aldığımız paradan yüksek oluyor. 100 dolarlardan oluşan birkaç desteyi rulo yapıp benim kostümüme koyuyorlar. Ya da 500 avro yapıştırıyorlar alnıma. Mesela Abromoviç’in teknesinden bir çanta dolusu bahşişle eve döndüm.

10 bin avro var mıydı o çantanın içinde?
Daha fazla. 10 bin avro o çantayı doldurmaya yetmez!

Bono kaç TL bahşiş bıraktı?
Rakam veremem ama içinde yüklü bir alaturanın olduğu bir zarf verdi. Üzerine bir de benimle dans etti, daha ne isterim?

Bono Reina’da karşısına siz çıkınca önce bir çekiniyor, uzak duruyor. Sonra o utangaçlığı üzerinden atıyor. Karısından izin aldığı söyleniyor. Var mı böyle bir şey?
Vallahi ben Bono’ya bakmaktan karısını göremedim. Bono ilk başta çok rahat değildi. Mesafeli duruyordu, utangaç bir çocuk gibiydi. Karısından ötürü olabilir ama ben karşısında çatır çatır dans ettim, sonradan açıldı bu sayede. Bana eşlik de etti. Şu ana kadar Türkiye’ye gelen ünlüler arasında karısından ya da sevgilisinden en çok korkan erkekler Bono, Roberto Carlos ve David Copperfield’di. Bono ve Copperfield en azından sonradan açıldı, dans etti. Ama Carlos bana mısın demedi. Ama bu isimlerin eşleri ve sevgilileri bazı kadınlar gibi bana fiziksel tacizde bulunmadı. Durumu gayet güzel idare ettiler, kıskançlık krizi çıkarmadılar.

“Allah’tan danstan ötürü reflekslerim çok sağlam da kafama rakı şişesi yemedim”

Sizin karşısında dans ettiğiniz erkeklerin karıları size kıskançlık gösterisi yapıyor mu?
Diyelim ki davette dans ettim ve bir bey benimle fotoğraf çektirmek istiyor ya da karşılıklı oynamak istiyor. Karısı arkadan gelip benim saçımı çekiyor, kolumu tırmalıyor. Şöyle de oluyor. Davet sahibi “Git şuradaki arkadaşımı dansa kaldır” diyor. Tam biz dans edecekken karısı gelip kocasını çekip götürüyor.

Kıskançlık kadınları tehlikeli hale getiriyor demek... Hiç kafanıza bardak atan falan oldu mu?
Bir gece kulübünde dans ederken rakı şişesi attılar kafama. Bir kez de şarap kadehini fırlattılar. Allah’tan danstan ötürü reflekslerim çok sağlam. Her defasında tam zamanında eğilip yüzüme darbe yemekten kurtuluyorum.

Kadınlar şişe, bardak atıyor. Erkekler size ne gibi jestler yapıyor peki?
Bir kez beni bir gece kulübünde şampanyayla yıkadılar. Hem de en pahalı şampanya şişelerini açtırarak. Çok hoştu. Beni ıslatıp daha seksi bir kadın haline getirmek istediler sanırım. Ayakkabımdan viski içenler de çıkıyor.

Şu ayakkabıdan içki içme meselesi var mı hâlâ? Ben onu çok eskilerde, Türk filmlerinde falan kaldı sanıyordum...
Var. Benimkinden defalarca içtiler. Bana çicekler, mücevherler yolluyorlar. Pırlanta, altın... Her birini de kabul ediyorum. Hediyeye “Hayır” demek ayıptır çünkü.

Pahalı hediyelerini kabul ettiğiniz erkekler sizinle sevgili de olmak istiyor mu? Ahlaksız teklifte bulunan oluyor mu?
Bana jest yapan erkek hoşsa sevgili de olabiliriz. Her hediye veren erkek sevgilim olmuyor ama. Diyelim ki hediyesini kabul ettim ama çıkma teklifini kabul etmedim. Bir-iki kez ısrar ediyorlar, “Hayır” deyince laftan anlıyorlar. “Hayır”larım kesin ve nettir. Belki bu yüzden ahlaksız teklif de almıyorum. Erkekler lafla taciz ediyor zaman zaman. Ben dans ederken “Off yavrum! Şu göğüslere bak, ne güzeller” diyorlar.

Ya ünlü erkekler? Onlar hiç sizi taciz etmeye kalkıştı mı?
Evet onlar da tacizde bulunuyor tabii. Sting beni dudağımdan öptü, Sean Connery mememi ısırdı. Kaddafi’nin oğlu Mutasim’in lakabı Hannibal’mış. Allah’a şükür o ısırmadı, bir şey yapmadı!

Türkiye’ye her ünlü geldiğinde illa dansöz oynatıyoruz karşısında. Tamam size ekmek çıkıyor ama “Neden her seferinde dansöz?” diyenlere bir cevabınız varsa alalım...
Türkiye denince akla lokum, kebap, rakı ve dansöz geliyor. Bak sayınca ne kadar güzel şeylerin arasına girdiğimi fark ettim. Top 4’ün içindeyim. Bu insanlara neden garip geliyor anlamıyorum. Biz dünyada bunlarla anılıyoruz. Dansöz izlemek de ünlülerin hoşuna gidiyor, eğleniyorlar.


“Kıyafetim yüksek bel modasına uygun hazırlandı”
Dansöz kostümlerimin sayısı 50 civarında. Sibel Can’dan Nesrin Topkapı’ya kadar gelmiş geçmiş tüm dansözlerin kostümleri Bella Butik’in sahibi Evin abladan sorulur. Benimkileri de
o yapıyor. Vücudumu sergilemeyi seviyorum. Evin abla bana “Sana kalsa göğüslerine iki yıldız, önüne bir tüy takıp sahneye çıkarsın” diyor. Bu fotoğraf çekimi için giydiğim mavi kostümün korsesi yüksek belli. Özellikle seçtim. Çünkü yüksek bel modası var.


“Dansöz herkesin masasına çıkmaz, özel kişilerin masasına çıkar”
Bono’nun oturduğu koltuğa çıkıp dans ettim. Bu, dansöz sözlüğünde samimiyet demektir. Masaya çıkıp dans etmek ise misafiri şereflendirmek demektir. Dansöz herkesin masasına çıkmaz, özel kişilerin masasına çıkar. Örneğin davet sahibi en iyi servisi sunmak adına en önemli misafirinin masasına dansöz çıkarır.


“Sahneye bir kadının kocasına hazırlandığı gibi hazırlanıyorum”
-Bono için pembe bir dansöz kostümü seçtim.
Ramazan diye çok açık giyinmedim. Tek parça, göbek kısmı transparan bir modelde karar kıldım.
-Dansözler vamp ve seksi görünmeli.
-Sahneye bir kadının kocasına hazırlandığı gibi hazırlanırım. Beni arzu etsinler isterim çünkü.
-Eski dansözleri daha çok beğeniyorum çünkü daha vamp kadınlardı. Prenses Banu, Nesrin Topkapı ve Tülay Karaca benim idolüm. Ben de onlar gibi seksi ve vampım. Son zamanlardaki dansözler onlarla kıyaslandıklarında yavan kalıyor.


“İçime külot giyip giymediğime bakmak için eteğimi kaldırıyorlar”
Kim bilir size kaç kere soruldu ama ben yine de soracağım: Dansöz kıyafetinin içine iç çamaşırı giyiyor musunuz?
Meslek sırrı, söylemem. Kadınlar bunu çok merak ediyor. Hatta masaya çıktığımda eteğimi kaldırıp kıyafetimin içine külot giyip giymediğime bakıyorlar. Fotoğraf çekmeye çalışıyorlar. String mi tanga mı giyiyorum diye meraktan çatlıyorlar. Ne diyeyim, çatlamaya devam etsinler...

Koreografinizi de kendiniz yapıyorsunuz, değil mi? Ne ilham verir size?
Evet. Aşk filmleri izleyip koreografi çıkarıyorum. Aşk, şehvet ve ihtiras bana ilham veriyor. 9/8’lik Roman müziğiyle de, Arap ezgileriyle de darbuka soloyla da oyunuyorum. Üçünü birleştirip bir performans sergiliyorum.


“13 yıl kadar önce pavyonlarda kaçak dansözlük yaparak bu işe başladım”
Ailem Selanik göçmeni. Ailem gelip Dolapdere’ye yerleşmiş. Beş kardeşiz, ben dört numarayım. Çingeneyiz. Annem evlere temizliğe giderdi, babam pres ustasıydı. İlkokulu bitirebildim ancak. 10-11 yaşında çalışmaya başladım. Tezgahtarlık yaptım, manikürcü çırağı oldum. Halamlar da dansözdü, ben onlara çok özenirdim. O rengarenk kostümlere, göbek atmalarına... Hayalim onlar gibi olmaktı. 12 yaşımda gece kulüplerinde, pavyonlarda kaçak dansözlük yaparak bu işe girdim. Sahne adı olarak gerçek ismimi kullanmıyorum. Nuran teyzemin ismi. Sultan da eski gazino patronum tarafından konuldu bana.