Pazar Şehrin yaz ajandası

Şehrin yaz ajandası

11.06.2023 - 02:00 | Son Güncellenme:

Yaza giriş yaparken şehrin dört bir yanından yükselen müziğin ritmine kapılmanın, festival ve açıkhava konserlerinin tadını çıkarmanın tam zamanı. Yazın coşkusunu yükseltecek bu konserlere ajandanızda yer açın.

Şehrin yaz ajandası

Ceyda Ulukaya - Babylon’da Soundgarden

Haberin Devamı

Kendine Has’ın sunduğu Babylon Soundgarden, Pozitif deneyimi ile 24- 25 Haziran’da Yapı Kredi bomontiada’da gerçekleşiyor. İki gün boyunca “Kendine Has Babylon Soundgarden” sahnesinde Athena, Melike Şahin, Can Bonomo, Islandman, Aga B, Kolektif İstanbul, Deli Bakkal, Bahr, Su Sonia, Yalnayak ve Efza müzikseverlerle buluşacak. Turkish Edits, Radyo Eksen DJ’leri, Eray Düzgünsoy ve Undomondo ise Babylon ve avludaki DJ set’leriyle festival ruhunu sürdürecek.

Şehrin yaz ajandası

Uniq’de açıkhava coşkusu

Türk pop müziğinin süperstarı Ajda Pekkan, 16 Haziran akşamı Maximum Uniq sahnesinde gerçekleşecek açık hava konseriyle yaz sezonunu açıyor. Uniq’te açıkhava coşkusu, “Another Love” şarkısıyla müzik listelerini alt üst eden Tom Odell’la devam edecek. BRIT Awards sahibi İngiliz şarkıcı Odell, 24 Haziran’da Maximum Uniq Açıkhava’da müzikseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Şehrin yaz ajandası

Gipsy Kings rüzgarı

Gipsy Kings, İstanbul ve Ankara’da sahne almak üzere bir kez daha Türkiye’ye geliyor. Grup, ünlü solist Nicolas Reyes’ın öncülüğünde 17 Haziran’da İstanbul’da Volkswagen Arena’da, 18 Haziran’da ise Ankara Congresium’da sevenleriyle buluşacak. Biletler Passo’da satışta.

Harbiye’de açıkhava sezonu

Şehrin en önemli açıkhava etkinliklerine ev sahipliği yapan Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, aralarında Mabel Matiz, Selda Bağcan, Erol Evgin, Melike Şahin, Karsu, Emir Can İğrek, Yaşar ve Sıla’nın olduğu sevilen müzisyenleri yaz boyu Harbiye’de ağırlayacak.

Şehrin yaz ajandası

Klasik müziğin zirvesi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 51. İstanbul Müzik Festivali,  17 Haziran’a dek müzikseverlerle buluşmaya devam ediyor. Festival, keman virtüözlerinden Anne-Sphie Mutter’i 13 Haziran’da AKM’de ağırlayacak. 14 Haziran’da Hollanda, Türkiye ve İran’dan kadın besteciler tarafından yazılan Kadınlar Yeterince Bekledi, 15 Haziran’da Cumhuriyet Tangoları prömiyer heyecanının yaşanacağı konserler olacak. Festivalde, çellist Jamal Aliyev ve Avrupa’nın son yıllardaki en yenilikçi klasik müzik topluluklarından Orchester Im Treppenhaus, ilki düzenlenecek Disko Klasik konser serisiyle de izleyici karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Şehrin yaz ajandası

Parkorman’da caz

İKSV tarafından Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlenen 30. İstanbul Caz Festivali, 7-19 Temmuz tarihleri arasında, popüler ve yeni isimlerle dolu bir programla festival takipçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Merkezini bu yıl İstanbul’un en yeşil alanlarından Parkorman’a taşıyan festival, 8-9 ve 12 Temmuz’da izleyicilerini The Lumineers, Morcheeba, Kovacs, Alfa Mist, Riff Cohen & Okay Temiz “The Ritual”, Adamlar, Mammal Hands, Mert Demir, Ekin Beril ve Takeshi’s Cashew ile buluşturacak. Festivalin ücretsiz etkinliği Parklarda Caz Şişli ve Küçükçekmece’de, geleneksel Caz Vapuru etkinliği ise 16 Temmuz’da gerçekleşecek. Biletler Passo’da.

Şehrin yaz ajandası

Zaz yeniden

Fransız popunun yıldızı Zaz bir kez daha Türkiye’de. Sokak şarkıcılığından dünya çapında üne uzanan kariyerine birçok müzik ödülü sığdıran, ismi Edith Piaf’la birlikte anılan Zaz, Organique Tour kapsamında 14 Haziran’da Ankara Congresium’da, 16 Haziran’da ise İstanbul Volkwagen Arena’da sahne alacak.

Haberin Devamı

Şehrin yaz ajandası

K-Pop Yaz Festivali

Güney Kore’den tüm dünyaya yayılan ve Türkiye’de de geniş bir hayran kitlesine ulaşan K-Pop kültürü, K-Pop Summer İstanbul Festival ile KüçükÇiftlik Bahçe’yi sarıyor. K-Pop müziğin Türkiye’deki öncüleri Pinkeu, Bertuğ Altan, Team WSTW, Lara Byeol’un yanı sıra Güney Koreli sosyal medya fenomeni DJ Doyun, koreograf ve dans eğitmeni Meriç Yüksel & Danstudyo K-POP Team 9 Temmuz’da ikonik dans ve vokal gösterileriyle KüçükÇiftlik Bahçe sahnesinde olacak. Freefall organizasyonuyla düzenlenen K-Pop Summer İstanbul Festival için biletler Biletix’te, Passo’da ve KüçükÇiftlik Park gişesinde!