Siyaset 17 bin kadın ‘nerede kalmıştık’ dedi

17 bin kadın ‘nerede kalmıştık’ dedi

22.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

AK Parti Kadın Kolları tarafından geçtiğimiz eylülde 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan "Nerede Kalmıştık?" eğitim seferberliği projesiyle eğitim hayatını bir sebeple yarıda bırakmış olan 17 bin 461 kadın, açık öğretim liselerine yeniden kayıt yaptırdı. Ayrıca proje kapsamı dışında olmasına rağmen gönüllü eğitim rehberleri aracılığıyla yarım kalan eğitimlerine devam ederek açık ilköğretim okullarına ve okuma yazma kurslarına kayıt yaptıran kadınların sayısı 3 bin 715 kişi oldu.

17 bin kadın ‘nerede kalmıştık’ dedi

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, geçtiğimiz eylülde 81 ilde eş zamanlı olarak lise eğitimi almamış ya da eğitimini yarıda bırakmış kadınlar için "Nerede kalmıştık" adıyla bir eğitim seferberliği başlatmıştı. Projeyle 17 bin 461 kadının, eğitim hayatlarına kaldıkları yerden devam etmek üzere açık öğretim liselerine kayıt yaptırdığı bildirildi.

Haberin Devamı

3 bin 715 kişi oldu

Bunun birlikte proje kapsamı dışında olmasına rağmen gönüllü eğitim rehberleri aracılığıyla yarım kalan eğitimlerine devam ederek açık ilköğretim okullarına ve okuma yazma kurslarına kayıt yaptıran kadınların sayısı 3 bin 715 kişi oldu.

Konuya ilişkin bilgi veren AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, "Temel eğitim bir insan hakkıdır ve kadınların bu hakkı en iyi şekilde kullanabilmeleri için eğitimin önündeki her türlü engeli ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Kız çocukları ne kadar uzun süre eğitim alabiliyorsa, bir ulusun beşeri, sosyal, kültürel sermayesi ve ekonomik gelişme göstergeleri o kadar yükselmektedir. Eğitimi yarım kalmış kız çocuklarının ve kadınların; açık öğretim liselerine ve Olgunlaşma Enstitüsü programlarına yönlendirilerek eğitimlerini tamamlamaları, beceri kazanmaları ve istihdam edilmeleri, kendi gelecekleri ve yetiştirecekleri nesiller açısından çok kıymetli" dedi. Keşir, proje başladığında "İlk etapta, ilk yıl 25 bin kadına liseyi bitirtmek istiyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Gelecek yıl da devam edecek

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti olarak kadını iş yaşamına kazandırmak ve kadınların kalkınmadaki rolünü artırmak amacıyla "Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali Programı"nın da 2022'de uygulanmaya devam edeceğini söyledi. Keşir, bugüne kadar 40 ilde 25 bin kadınla görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve bu görüşmelerin yüksek oranda kadın istihdamına fırsat yarattığını söyleyerek, "Her birinin zaten birer hayali var. Biz bu hayali gerçekleştirebilmeleri için onlara sadece bir kapı aralıyoruz. Gerçek hayattan örnekleri gösteriyoruz ve onların da bunu yapabileceğini kanıtlamak istiyoruz" diye konuştu.