Siyaset 333 şehit yakını ve gazi atandı

333 şehit yakını ve gazi atandı

13.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katıldığı törenle 333 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması gerçekleştirildi.

333 şehit yakını ve gazi atandı

SGK Konferans Salonu’nda düzenlenen atama töreninde, konuşan Bakan Selçuk, şehitliğin en yüksek mertebe olduğunu, gaziliğin ise bu dünyada kazanılabilecek en değerli şeref madalyası olduğunu belirtti. Selçuk, şöyle devam etti: “Bizler de canımızla, kanımızla; vatanımıza, milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermeyecek, terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Hiçbir şehit ve gazimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Kurtuluş Savaşı’nda, terörle mücadelede, 15 Temmuz’da nice bedeller ödedik ama demokrasiden ve özgürlüğümüzden, vatanımızdan, bayrağımızdan asla vazgeçmedik. Devletimize ve milletimize bildirilerle, muhtıralarla, darbelerle sistematik olarak ayar vermeye çalışan, vesayet zihniyetinin değil milli iradenin yanında olduk. Milletimiz, manda, esaret, vesayet peşinde koşan asker görünümlü darbeciyle, vatan, bayrak ve şehadet peşinde koşan Mehmetçiği birbirinden ayıracak ferasete ve irfana sahiptir. Aziz milletimiz, darbe heveslilerine geçmişte de bugün de yarın da gereken dersi verecek. Hiç şüphe yok ki gelecekte de buna tevessül eden tüm odaklara karşı haddini, bizzat milletin kendisi bildirecektir.”

Haberin Devamı

Şehit yakınları ve gaziler için Bakanlık olarak bugüne kadar ne yapılması gerekiyorsa hiç tereddüt etmeden yerine getirdiklerini ve getirmeye de devam edeceklerini belirten Bakan Selçuk, birçok alanda sağladıkları destek ve hizmetlerin çerçevesini de genişlettiklerini söyledi. Selçuk, “Bakanlık olarak, bugün gerçekleştireceğimiz atamayla ekonomik ve sosyal haklar bakımından önemli bir görevi ifa etmenin huzuru içerisindeyiz. Bugünkü atamamızla kamuda istihdamını sağladığımız şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın sayısı 45 bin 484’e ulaşmış olacak” bilgisini verdi. l ANKARA AA