Siyaset Ailelerimiz tehditlerden korunacak

Ailelerimiz tehditlerden korunacak

07.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Erdoğan, başörtüsü ve aile yapısını korumaya yönelik Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili “Biz kadını hayatın her alanında desteklerken aileyi de en güçlü şekilde ayakta tutup geliştirecek bir politika takip etmenin kararlılığı içerisindeyiz” dedi.

Ailelerimiz tehditlerden korunacak

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’teki “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” programında bilim, kültür, sanat, spor, siyaset ve iş dünyasından kadınlarla bir araya geldi. Panaroma 25 Aralık Müzesi’ndeki programda farklı alanlardan kadınların başarı hikayelerini dinleyen Erdoğan, konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

ENDİŞE EDİLECEK BİR ŞEY YOK: Şu anda aile konusunda bir adım atıyoruz. Yasal düzenleme ile muhalefetin önümüze geldiği bir dönemde, biz bu yasal düzenlemeyi samimi bulmadığımız için dedik ki, ‘gelin bu işi anayasal bir düzenlemeye taşıyalım ve olayı da sadece başörtüsü olayı olmaktan çıkartarak, hem onu sağlama alalım.’ Ama bir de bunun yanında aile konusunu da anayasal bir zemine oturtmak suretiyle, ailede herhangi bir sıkıntıya fırsat vermeyecek şekilde, aile kavramını buraya yerleştirelim. Fakat bundan herhalde endişe etmişler muhalefet... Yani ‘Sayın Başkan aile kavramıyla ne demek istiyor’ filan demişler. Bizim Adalet Bakanımız ve yanında giden arkadaşlarımız da ‘Burada endişe edilecek, korkutacak herhangi bir şey yok.’ Güçlü aile güçlü milletleri doğurur. Burada yapılması gereken de bu...

Haberin Devamı

Ailelerimiz tehditlerden korunacak

KATKIDAN İSTİFADE ETMEK İSTERİZ: Yani güçlü aileler oluşturalım ki, güçlü millet olduğumuz ortaya çıksın, bundan endişe etmeye gerek yok. Ama zayıf aile tipleri güçlü milleti zayıflatır, biz buna fırsat vermek istemiyoruz. Onun için de, bu çalışmayı gelin beraber sizler bize ne katkıda bulunacaksanız, ona göre biz bu katkılardan istifade etmek isteriz. Biz sabırla işin üzerine gidelim ve plan bütçe müzakerelerini bitirdikten sonra da kadın ile erkek arasındaki tüm çizgiler ortadan kaldırıldığında, kadının kendine ve insanlığa kattığı zenginlikleri devam ettirmek nasıl mümkün olacak, yani bunu bir halletmemiz lazım.

SET ÇEKMİŞ OLACAĞIZ: Bu hakikatlerden hareketle biz kadını hayatın her alanında desteklerken aileyi de en güçlü şekilde ayakta tutup geliştirecek bir politika takip etmenin kararlılığı içerisindeyiz. İnşallah teklifini vermeye hazırlandığımız son anayasa değişikliğiyle aile kurumumuza ve insan fıtratına yönelik tehditlerin önüne bir set daha çekmiş olacağız. Ve bu konuyla ilgili çalışmaları da arkadaşlarımız kadın kollarıyla beraber kararlı bir şekilde sürdürüyorlar. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı da kadınlarımızla birlikte inşa edeceğiz.