Siyaset AK Parti’de mahalle temsilcileri değişti... Her mahallede ‘hemşehri grubu’

AK Parti’de mahalle temsilcileri değişti... Her mahallede ‘hemşehri grubu’

24.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti, 23 Haziran seçiminin kampanya sürecini “İstanbul’u Anadolu’yla buluşturuyoruz” programları ile başlattı.

AK Parti’de mahalle temsilcileri değişti... Her mahallede ‘hemşehri grubu’

AK Parti, önceki akşam yalnızca İstanbul’da yeniden seçim sürecini masaya yatırdığı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını yaptı. İstanbul’un üç bölgesini üç İstanbul vekiline emanet eden AK Parti, Anadolu yakasındaki koordinasyon için aynı zamanda eski teşkilat başkanı olan Erol Kaya’yı, ikinci bölge için eski il başkanı Aziz Babuşçu’yu, üçüncü bölge için ise eski Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’i görevlendirdi. Her ilçeden sorumlu milletvekilleri de çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

‘Karar YSK’nın’

23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul seçimleri için “hemşehri” eksenli bir kampanya hazırlayan AK Parti, çeşitli hemşehri dernekleri üzerinden o ilin milletvekili ve vatandaşları bir araya getirecek “İstanbul’u Anadolu’yla buluşturuyoruz” programlarına başladı.

31 Mart seçiminde teşkilatta mahalle düzeyinden başlayarak sandık başına kadar devam eden örgütlenmede sıkıntılar tespit eden AK Parti İstanbul’da yeni mahalle temsilcilerini belirledi. Yeni temsilciler vatandaşların memleketleri ile ilgili özel bir çalışma yürütürken, belli bir yoğunlukta “hemşehri” grubunun yaşadığı mahallelerde yapılacak buluşmalar için AK Parti milletvekilleri peyderpey İstanbul’a gitmeye başladı.

Haberin Devamı

Yeni beyanname yok

Sohbet havasında gerçekleştirilmesi planlanan buluşmalarda vekiller vatandaşlara, “Yapılan yeniden sayımlarla oy farkının 27 binden 13 bine düşmesi nedeniyle AK Parti’nin seçimin yenilenmesi talebinde haklı olduğunu” ve “Seçimin yenilenmesi kararının AK Parti’nin ya da hükümetin değil YSK’nın kararı” olduğunu anlatacak.

Seçimle ilgili yeni bir beyanname hazırlanması gündemde değil, ancak 23 Haziran’a kadar AK Partili belediye meclisi üyelerinin meclisten su ve Akbil indirimine benzer yeni kararlar çıkararak, kampanya sürecine etki edebileceği konuşuluyor. Öte yandan kampanyada Erdoğan’ın İstanbul’un ilçelerinde büyük mitingler yapmaması, başkan adayı Binali Yıldırım’ın ön plana çıkarılması gündemde olacak.