Siyaset ‘Aldandık ama toparlandık’

‘Aldandık ama toparlandık’

15.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün hain emellerini yerine getirmek için hâlâ fırsat kollayan mensupları olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Din kisvesi altında bu milleti sömürenlere prim vermeyeceğiz. Evet, açık söylüyorum aldandık ama şimdi toparlandık” dedi.

‘Aldandık ama toparlandık’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis kapanmadan Genel Kurul’da görüşülecek bazı OHAL yetkilerini 3 yıl daha uzatan yasa teklifine ilişkin tartışmalar sürerken dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Erdoğan, FETÖ’ye ilişkin olarak “Devlet ve millet hayatının her yerine sızan bu sinsi yapının ülkeden temizlenmesi kolay değildir. Örgütün hain emellerini yerine getirmek için hâlâ fırsat kollayan mensupları olduğu açıktır. Din kisvesi altında bu milleti sömürenlere prim vermeyeceğiz. Evet, açık söylüyorum aldandık ama şimdi toparlandık” dedi.

Erdoğan partisinin grup toplantısında Saadet Partisi’nden AK Parti’ye katılan Diyarbakır Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe ve Elazığ Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı’ya rozetlerini taktı.

AK Parti’nin bu dönem Meclis’teki son grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi:

YOKLAMALARI BİZZAT TAKİP EDİYORUM: AK Parti grubundaki her bir arkadaşımın komisyonlara ve genel kurula iştiraklerini gösteren yoklamaları bizzat takip ediyorum. Milletvekillerimizle kahvaltılı sohbet toplantımızı yeniden başlattık ve devam ediyor. Ekimde Meclis açıldığında bu toplantıları yeniden başlatacağız. Salgın tehdidinin azalmasıyla il ziyaretlerimizi de hızlandırdık. Bu hafta sonu Erzurum’da olacağız. Ağustos başında da kapsamlı bir Karadeniz programımız olacak. Sizlerden de kendi şehirlerinizi kucaklamanızı, teşkilatlarımızı harekete geçirmenizi istiyorum. 

Haberin Devamı

SİYASİ MÜSİLAJI TEMİZLEYECEĞİZ: Nasıl kıyılarımızı işgal eden müsilajın üstesinden bilimin ve tekniğin ışığıyla geliyorsak Türk siyasetini kirleten siyasi müsilajı da aynı şekilde etkisiz hale getireceğiz. CHP ve şürekâsı kendilerince yakaladıkları fırsatlarını değerlendirmek için yalan ve iftira çıtasını yükselterek milletimizin yüreğini daraltmaya, zihnini bulandırmaya çalışıyor...

SİYASİ HIRSIZLIK: Kimi muhalefet belediyelerinin bizim başlattığımız projeleri sahiplenme gayretlerine karşı da dikkatli olmalıyız. Her türlü hırsızlık elbette kötüdür ama siyasi hırsızlık, hizmet hırsızlığı daha da kötüdür. Bu tür girişimlere karşı da iyi bir bilgilendirme çalışması yürütmeliyiz.

SİNSİ YAPIYI TEMİZLEMEK KOLAY DEĞİL: Yarın (bugün) 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıl dönümü. Devlet ve millet hayatının her yerine sızan bu sinsi yapının ülkeden temizlenmesi kolay değildir. Biz bunları içeride de dışarıda da kovalıyoruz ve yakaladıkça Türkiye’ye getiriyoruz. Örgütün ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde hain emellerini yerine getirmek için fırsat kollayan mensupları olduğu açık. Din kisvesi altında bu milleti sömürenlere prim vermeyeceğiz; bu böyle bilinsin. Bizim kutsallarımıza saldıranlara prim vermeyeceğiz. Dinimizin kutsiyetini yıllar yılı bunlar sömürdü. Evet, açık söylüyorum ama aldandık. Şimdi toparlandık. 2010’dan sonra bu süreci farklı bir atmosferde yakın takipte götürüyoruz.

Haberin Devamı

‘Ekonomik sıkıntıları çözecek olan yine biziz’

Türkiye’nin bugünü gibi geleceğini de inşa edebilecek yegâne siyasi yapı yine burasıdır. Türkiye’nin hak ve özgürlük alanlarını genişletme konusundaki yeni ihtiyaçları yapacak olan yine biziz. Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarını çözecek yine biziz. Engellenmeye çalışılan projeler, yatırımlar konusunda sergilenen samimiyetsiz, tutarsız, temelsiz yaklaşımın milletimize en iyi şekilde anlatılması gerekiyor. Mayıs itibarıyla sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 41 ve bir önceki aya göre de yüzde 1.3 seviyesinde yükseliş gösterdi. Buyurun, işte biz ekonomiyi böyle konuşuyoruz, böyle kantara çıkartıyoruz ve ekonominin bel kemiği olan sanayiyle yolumuza devam ediyoruz. Türkiye adım adım hedeflerine yaklaşıyor.

Haberin Devamı

Kıbrıs’ta dünyaya kararlılık mesajı

(Kıbrıs ziyareti) Hem bayramlaşacağız, hem 20 Temmuz törenlerine katılacak, Bayram namazını da KKTC’de eda edecek, Meclis’te Kıbrıslı milletvekilleriyle bir araya geleceğiz. Tüm dünyaya kararlılık mesajı olarak yayılacağına inanıyorum.

Erdoğan, Malezyalı bakanı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanı Mohamed Azmin Ali’yi kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı  gerçekleştirilen kabulde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da yer aldı.