Siyaset "Ayrılanların yüzde 17'si eski eşiyle evleniyor"

"Ayrılanların yüzde 17'si eski eşiyle evleniyor"

16.12.2013 - 18:05 | Son Güncellenme:

.

Ayrılanların yüzde 17si eski eşiyle evleniyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 60 bin kişiye evlilik öncesi eğitim verildiğini belirterek, “Ayrılanların yüzde 17’si yeniden eski eşiyle evleniyor. Bu çok önemli bir oran. Onlara vereceğimiz küçük danışmanlık hizmetiyle eğer aile kurumu devam edecekse bunu vermek için çalışma yaptık. Adalet bakanlığımız ile hukuki alt yapıyı oluşturduk” dedi.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Meclis Genel Kurulu’nda bakanlığının bütçesi üzerinde konuştu.

-VEDA EDER GİBİ KONUŞTU-

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Bakan Şahin, “Hem kariyer yapıp hem çocuk yapabilecek seçenekleri, alternatifleri Anadolu kadınına sunmamız gerektiğine inanıyoruz.

Bugün varım yarın yokum, bütçeden sonra da bu kürsüde yokum, belki de son konuşmamı yapıyorum” diye konuştu.

-“BEN 24 YILLIK EVLİ BİR KADINIM, İKİ ÇOCUK ANNESİYİM, EVDE DE GÜÇLÜ BİR BİREYİM”-

Aile değerlerinin kendileri için önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Şahin, “Biz muhafazakar demokrat bir partiyiz. Ben 24 yıllık evli bir kadınım, iki çocuk annesiyim. Evde de güçlü bir bireyim” dedi.

Haberin Devamı

Evlilik öncesi eğitimlere dikkat çeken Şahin, ”Şu anda 60 bin kişiye evlilik öncesi eğitim verdik. Boşanmak için gelip aile mahkemesine başvuranlar da gördüğümüz bir şey var, küçücük desteklerle aile kurumuna devam etmek istiyor. Bir araştırma yaptık. Ayrılanların yüzde 17’si yeniden eski eşiyle evleniyor. Bu çok önemli bir oran. Onlara vereceğimiz küçük danışmanlık hizmetiyle eğer aile kurumu devam edecekse bunu vermek için çalışma yaptık. Adalet Bakanlığımız ile hukuki alt yapıyı oluşturduk. İnşallah benden sonraki arkadaşım devam edecektir” dedi.