Siyaset Bahçeli karamsar bir tablo çizdi: Türkiye toplumsal bunalımın kıyısında

Bahçeli karamsar bir tablo çizdi: Türkiye toplumsal bunalımın kıyısında

07.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Dolar 7 lirayı aştığında zam butonuna basanlar, dolar gevşeyip gerilediğinde neden yaptıkları zamdan vazgeçmezler? Fiyatları artıranlar, geri almazlarsa kazandıkları her lira haramdır, zıkkımdır, burunlarından gelecektir” dedi.

Bahçeli karamsar bir tablo çizdi: Türkiye toplumsal bunalımın kıyısında

Bahçeli partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

- ENDİŞE VERİCİ: Asayiş ve adalette sorunlar birikmiştir. Ahlak ve adabımızdaki tahribat hız ve ivme kazanmıştır. Sokaklar huzursuzdur, insanımız kaygılıdır, geleceğimiz risklidir. Maalesef her yerde kavga hâkimdir. Bu tablo hepimiz için alarm ve endişe vericidir. Kadına şiddet vakaları, tecavüz fiilleri adeta sıradanlaşmıştır. Türkiye sosyal ve toplumsal bunalımın kıyısındadır.

- FABRİKALAR NİYE YANAR?: Hayat pahalılığı, ekonomik sıkıntılar da insanımızı tehdit etmektedir. Konkordato ilanları sanki otomatiğe bağlanmıştır. Böylesi bir zamanda fabrikalar niye yanar, hatta niye yakılır? Kasten ve kundaklama yöntemleriyle istihdam meşalesini söndürmek, bu bahaneyle fırsatçılık ve simsarlık yapmak rezilliktir. Fabrika yakmak, yanmasına müsaade etmek Türkiye’yi dinamitlemektir. Bir gerçek vardır ki, enflasyon
canavarı başını çoktan kaldırmıştır. Merkez Bankası bu yılın başında enflasyonu yüzde 7.9 oranında öngörmüştür. Ama
evdeki hesap çarşıya uymadı. Yılsonu enflasyonu yüzde 23.5 olarak hedeflenmiştir.

Haberin Devamı

- ATATÜRK ORTAK DEĞER: 10 Kasım’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. ölüm yıl dönümü yad edilecek. Hâlâ Atatürk’ü idrak edemeyen, etse bile ifade edemeyen, üstelik hakkını teslimden imtina eden yeminli Cumhuriyet hasımları, yozlaşmış millet ve milliyet muhalifleri vardır, her türlü tezgâhları açıktır, alenidir. Atatürk, Türk milletinin ortak değeridir, Cumhuriyetin banisidir. Atatürk düşmanlığı fikir, emanet ve mirasına tahammülsüzlük Türkiye’ye kurulmuş, üzeri de çiçeklerle örtülmüş vandal ve vahşi bir tuzaktır. Bu tuzağa düşemeyiz.

‘Unutursak kanımız kurusun’

Bahçeli, Meksika’daki şampiyonada Dünya ikincisi olan Ampute Milli Futbol Takımı ve teknik heyeti kutladı. Finalde penaltı kaçıran takım kaptanı Gazi Osman Çakmak’ın, “Türk milleti hakkını helal etsin” dediğini anımsatan Bahçeli, “Kahraman kardeşim, müsterih ol, bizim sende hakkımız yoktur, fakat senin bizlerde hakkın pek çoktur. Bu millet için, bu bayrak için yaptığınız fedakârlıkları unutursak diyorum ki kanımız kurusun” ifadesini kullandı.