Siyaset Bakan Gül'den Kılıçdaroğlu'na Berberoğlu yanıtı

Bakan Gül'den Kılıçdaroğlu'na Berberoğlu yanıtı

27.10.2020 - 17:04 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYM'nin Enis Berberoğlu ile ilgili hak ihlali kararının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik açıklamalarına yanıt verdi. Bakan Gül, 'Yargı süreci devam ederken Adalet Bakanı olarak değerlendirme yapmam doğru olmaz. Ancak Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcıdır. Bunda hiç şüphe yoktur. Hukuk, kişiye göre değil kanunlar cerçevesinde yürür.. Sayın Kılıçdaroğlu aynaya baksın. Kasetlerle gelen kişinin iddialarını ciddiye almıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun eski Türkiye özlemi varsa onu bilmeyiz' dedi.

Bakan Gülden Kılıçdaroğluna Berberoğlu yanıtı

Bakan Gül açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Haberin Devamı

Eğer bir makam için birisini görmek istiyorsa (Kılıçdaroğlu) aynaya baksın. Koltuğu için kolunun altında kasetlerle gelen birinin bizlere söyleyeceği lafların hiçbirisini kabul etmiyoruz. Bizim tek derdimiz adalete hizmet yönünde emaneti koruyabilmek. Şahsımızla ilgili söylediği hususları da kendisine iade ediyorum.

Şu bir gerçek. Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcıdır. Anayasa Mahkemesi kararları kişileri, kurumları, mahkemeleri, yargıyı bağlar. Anayasa’da da kanunlarda da Anayasa Mahkemesinin kararlarının sonrasındaki işlemler usuller bellidir, bunun yine değerlendirmesini mahkemeler yapmaktadır.