Siyaset Bakan Şahin: "En büyük makam gönüllere girebilmektir"

Bakan Şahin: "En büyük makam gönüllere girebilmektir"

03.12.2013 - 18:15 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına ilişkin, “Benim mühendis olarak çıktığım şehirde bütün makamlara sahip olmamı sağladılar. Dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak seçime girmeye ihtiyacımız yok bizim. Sayın Başbakanımız net bir şekilde söyledi. Muhalefetin rahatsız olmasına da gerek yok” dedi.

Bakan Şahin: En büyük makam gönüllere girebilmektir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen ‘Engelsiz Türkiye’ye Değer Katanlar’ programına katıldı. Program çıkışı basın mensuplarının sorularına cevap veren Şahin, hukuk devletinde, Yüksek Seçim Kurulunun kararlarının bağlayıcı olduğunu söyledi. Başbakanımız ve Başbakan Yardımcısının düşüncelerini söylediğini anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Ben Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak önümüzdeki hafta bütçemizi geçireceğiz. Devlette devamlılık esastır. Biz o konuda çok rahatız. Biz makamlara güvenerek iş yapmadık şuana kadar. Milletin hizmetkârı olma yönünde iş yaptık. Ben kendi şehrime gittiğim zaman hiçbir makama ihtiyacım yok. Giderim ben onlardan biriyim, onların kardeşiyim. Onlar şuana kadar beni sahiplendi. Benim mühendis olarak çıktığım şehirde bütün makamlara sahip olmamı sağladılar. Dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak seçime girmeye ihtiyacımız yok bizim. Sayın Başbakanımız net bir şekilde söyledi. Muhalefetin rahatsız olmasına da gerek yok. Bize hukuk devletinin bize verdiği hakkı kullanmak hem de üst kurulun nasıl hareket etmemiz gerektiğini çıkaracak karar da saygılı oluruz."

Haberin Devamı

Şahin, en büyük makamın gönüllere girmek olduğunu anlatarak şunları söyledi: "Milletin hizmetkârı olduktan sonra yanımızda ne yazmış olmasının bir önemi yok. Biz gideriz halkımızın desteğini alarak bu yarışın içerisinde oluruz. Herkes rahat olsun.”
Silivri’de bir huzurevinde yaşanan tecavüz olayı ile ilgili soruya Bakan Şahin, şöyle karşılık verdi: “Bakanlık olarak bu tür olay olduğu zaman hemen müfettişlerimizi gönderiyoruz. Adli soruşturma başlatıyoruz. Şuan müfettişlerimiz orada. Hızlı bir şekilde soruşturma yapılıyor. Biliyorsunuz bizim oradaki duruşumuzu, hiç kimseye bir tavizimiz yok. Kime haksızlık yapılmışsa, huzur evinde yaşlılarımıza karşı bir suistimal bir istismar varsa hukuk devleti normalinde en ağır cezayla cezalandırılacak şekilde bütün talimatlar verildi. O konu da hiç merak etmeyin.”