Siyaset Bakan Soylu: 'Millet darbeyi yapanlara gerekli dersi verdi'

Bakan Soylu: 'Millet darbeyi yapanlara gerekli dersi verdi'

12.03.2019 - 12:38 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hani beni bağışlayın, 'kontrollü darbe' diyorlar ya aslında kendi kontrollerindeydi. Ama millet bu darbeyi onların kontrolünden aldığı için kontrollü darbe olduğunu kendileri çok iyi biliyorlar. Darbeyi yapanlara gerekli dersi verdi." dedi.

Bakan Soylu: Millet darbeyi yapanlara gerekli dersi verdi

İzmir'de bir otelde gazi, şehit aileleri, emekli özel harekatçılar derneklerinin temsilci ve üyeleriyle bir araya gelen Soylu, toplantı başlarken saygı duruşunda bulunulduğunu, İstiklal Marşı okunduğunu, ardından da Kur'an-ı Kerim dinlediklerini belirterek, "Bu aslında bizim nasıl bir millet olduğumuzu, değerlerimizi, kutsallarımızı, bugüne kadar hangi özelliklerle bir arada durduğumuzu gösteren, izah eden en güzel başlangıçtır." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Soylu, Türk milletinin köksüz, mezhepsiz bir millet olmadığını, bin yıldır bu topraklarda yaşadığını, 2 bin 200 yıldır da devlet idare ettiğini kaydederek, İstiklal Marşı'nın sadece İstiklal Mücadelesini anlatmadığını, geçmişi, o büyük kahramanlığı, geleceği, ne yapılacağını, nasıl bir şekilde yaşanılacağını anlattığını söyledi.

İstiklal Marşı'nı yazan Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anan Soylu, "Bizlere Allah tekrar bir Mehmet Akif aratmasın, tekrar bir İstiklal Marşı yazdırmasın." temennisinde bulundu.

Bakan Soylu, Türk milletinin çok büyük bir millet olduğunu vurgulayarak, "Cenab-ı Hak bu milleti öyle bir denge üzerine yaratmış ki bir yanda büyük tehditler, tehlikeler bir yanda bunları bertaraf edecek kahramanları en kritik anlarda ortaya çıkacak şekilde bu milletin içine yerleştirmiştir. Şairi bile normal değil, Mehmet Akif gibi bir adamdır. Para ödülü var diye aslında yarışmaya katılmamıştır. Paltosu dahi yoktur, maddi sıkıntı içindedir oysa. Sonra ısrar ederler kabul eder." diye konuştu.

Haberin Devamı

15 TEMMUZ'DA DA AYNI RUH

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz akşamında da milletin aynı ruh, aynı vatan sevgisiyle darbeyi engellediğini dile getiren Soylu, şöyle konuştu:

"Toplumun her kesiminden gençler, yaşlılar, kadınlar, erkekler sahaya indi ve geçmiş kahramanları ne yaptıysa aynı ruhla, aynı anlayışı taşıyarak bu milletin her bir bireyi gösterdi. 15 Temmuz'da bu ülkenin lideri, o ruh ile gazimiz nasıl kendisini fedai can etmeye hazırsa aynı ruh ile aynısını yaptı. Kararlı bir duruş, tavizsiz bir duruşla aziz milletine önderlik etti. Dün ne yapıldıysa, 15 Temmuz gecesi Başbakanımız Binali Bey, Bahçeli Bey, arkadaşlarımız aynısını yaptı. İlk meclisin vekilleri ne yaptıysa o gece meclisin vekilleri aynısını yaptı. Elbette ki bazıları hariç. Bazıları gittiler, bir evde televizyon seyrettiler. Hani beni bağışlayın 'kontrollü darbe' diyorlar ya aslında kendi kontrollerindeydi. Ama millet bu darbeyi onların kontrolünden aldığı için 'kontrollü darbe' olduğunu kendileri çok iyi biliyorlar. Millet, darbeyi yapanlara gerekli dersi verdi. Her zaman böyle oldu. İstiklal Mücadelesine girerken de öyle oldu. Ülkeyi kontrol altına almak isteyenlere bu millet müsaade etmedi. Terörle mücadele ederken de aynısı oluyor. Ülkeyi kontrol altına almak isteyenlere bu millet müsaade etmiyor, izin vermiyor, onların önünü kesiyor."

Haberin Devamı

"BİZ BAŞKALARINA BENZEMEYİZ"

Ülkede "şehitler tepesinin" hiç boş kalmadığını ifade eden Soylu, bu milletin dualı bir millet olduğunu anlatarak, "Biz elin Batısının insanlarına benzemeyiz. Komşuluğu, vefayı, tarihimizi biliriz. Biz bize hizmet edenin kim olduğunu, hizmet etmeyenin kim olduğunu biliriz." diye konuştu.

Bakan Soylu Afrika'da su kuyusu, sahra hastanesi açarken, Filistin'deki insanlara yardımcı olurken, Yemen'de, Sudan'da yetim ellerine el uzatırken her insanın bir alem olduğunu, dilinin, renginin, dininin önemli olmadığını, önemli olanın ona el uzatmak olduğunu bilen büyük bir millet olduklarını kaydederek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Biz başkalarına benzemeyiz. Biz yüzyıllar önce buraya gelen Musevilere sırtımızı dönmedik. Biz Osmanlı Rus Harbinden, oradaki eziyetten kaçan Bulgaristan gelenlere sırtımızı dönmedik. Ana yurtlarına, ata yurtlarına geldiler. Onlarla kucaklaştık. Biz Çerkezlere, Abhazlara, bu topraklarda Gürcülere, Tatarlara çektikleri eziyetten sonra kurtuluşu ana vatanında bulanlara sırtımızı dönmedik. Biz cumhuriyetin kurulmasında sonra Selanik'teki mübadeleyle gelen vatandaşlarımıza, kardeşlerimize ana yurtlarına geldikleri zaman sırtımızı dönmedik. Burası bir ana ocağıdır, ana kucağıdır, biz hürriyeti ve özgürlüğü sadece kendi evlatlarımız için istiyor değiliz. Eğer bunu böyle düşünenler varsa benim kanaatim az, eksik düşünüyorlar. Burası baskıdan, zulümden, yoksulluktan kaçan herkesin büyük bir çınarın altı gibi nefes alacağı aziz topraklardır."

"KİMSE KUSURA BAKMASIN..."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK'nın şah damarını kestik şimdi başka bir şey yapıyorlar, büyükşehirlere sızmak istiyorlar. Bugün İzmir'de kimse kusura bakmasın Menemen, Karşıyaka, Bayraklı belediye meclis üyesi adaylarına baksınlar. Kim PKK adına haraç toplarken belediye meclis üyesi adayı oldu, kim PKK'dan tutukluyken bugün meclis üyesi adayı oldu." dedi.

Haberin Devamı

Bakan Soylu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 98. yıl dönümü dolayısıyla Balçova Termal Otel'de düzenlenen şehit, gazi aileleri ve sivil toplum kuruluşları buluşmasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin aziz topraklarının yurt dışından gelen mazlumlara da baba ocağı, ana kucağı olduğunu vurguladı.

Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin Suriye'den gelen mazlumlara kucak açtığını dile getiren Soylu, bir dönem batı ülkelerinin Ermeni tasarısı nedeniyle Türkiye'yi "barbar" millet olarak nitelendirmek için ellerinden geleni yaptığını belirterek, "Büyük bir sınav verdik, mağlup çıkmadık. İmkanlarımız fazlalaştı diye şımarmadık, o insanlara sahip çıktık. Batı sahip çıkamadı biz Allah'ın sınavını kazandık, onlar kaybetti. Biz tarihin sınavını kazandık onlar kaybetti. Gelecek nesillere onurlu bir miras bıraktık." diye konuştu.

Gelecek nesillere mağrur, kutlu bir Türkiye emaneti bıraktıklarına işaret eden Soylu, şöyle devam etti:

"On yıllardan beri bu milletin çektiklerini kim çekti... O zaman bir taraftan terör bir taraftan ekonomik saldırılar, Türkiye'yi hakir görmeler... Türk- Kürt, Alevi-Sünni, başı açık-başı kapalı, sağcı-solcu diye bir annenin iki evladını birbirine düşürmek için her şeyi yaptılar. Yeter ki benim ülkem güçlü olmasın diye 300 yıldır bizi geriletmek istediler. Ne zaman yükselmeye çalışsak, kafamıza vurdular. Bu ülkede başbakan, bakanlar astılar. Bize dediler ki 'Siz bu ülkeyi idare edemezsiniz, eciş bücüş insanlar, biz idare ederiz.' Bu ülkede hastanelere gittiğinizde 5. sınıf insan muamelesi yaptılar, kuyruklarda beklettiler, 5 dakika doktorun yüzünü görmek için beklettiler. Bu ülkede SSK sıralarında ilaç kuyruğunda beklerken insanlar kalp krizi geçirdiler. Kıbrıs çıkarmasını biz kahramanlarımızla yaptık, yüksek teknolojiyle değil. Batıya bağımlı bir Türkiye vardı. Bugün batıya bağımlı bir Türkiye yok, kendi üreten, ürettiğinin üstüne ay yıldızlı damgasını vurabilen, her gün özgüveni yükselen Türkiye var. Bunu biz sağlamadık sizin inancınız sağladı, şehit evlatlarınızın ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutlarına sarılıp 'ağlarsam evladım da üzülür' diyen sizler sağladınız, başkaları değil."

"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLER TÜRKİYE'Yİ BAŞKA BOYUTA TAŞIYABİLİR"

Bakan Süleyman Soylu, dağlardaki terörist sayısını 15 binden 700'e düşürdüklerini, binlerce teröristi etkisiz hale getirdiklerini hatırlatarak, Türkiye'nin huzuruna, barış ortamına çomak sokmak isteyenlerin olduğunu, bu nedenle darbelerin planlandığını ifade etti.

"Size yaklaşan bir tehlikeyi söylemek boynumun borcudur, önümüzdeki seçimler güvenlik açısından Türkiye'yi yarın öbür gün başka boyuta taşıyabilecektir." diye konuşan Soylu, şunları kaydetti:

"Doğu ve Güneydoğu'da 24 saat huzur var mı, çok şükür var. Anne çocuğunu alıp gecenin bir saatinde komşusundan evine rahat geliyor mu? Orada PKK insanlarımızın huzurunu bozamıyor. Doğu'dan batıya göç terörün en şiddetli zamanında oldu. Oradaki millete baskı kurdukları zaman. İnsanlar ne yapacaklar, çocukların dağa gitmesini engellemek için kendilerini atabilecekleri yere attı. Huzurun olduğu zaman tersine göç var. Biz huzuru oluşturduk, biz teröre para sağlayan 94 belediyeyi görevden aldık. 'Teröre insan sağlarsan belediyeye girersin, kardeşini dağa göndereceksin' diyen anlayışı kestik. PKK'nın şah damarını kestik şimdi başka bir şey yapıyorlar, büyükşehirlere sızmak istiyorlar. Bugün İzmir'de kimse kusura bakmasın. Menemen, Karşıyaka, Bayraklı belediye meclis üyesi adaylarına baksınlar. Kim PKK adına haraç toplarken belediye meclis üyesi adayı oldu, kim PKK'dan tutukluyken bugün meclis üyesi adayı oldu? O zaman biz niye şehit verdik, biz niye 94 belediyeyi görevden aldık."

Bakan Soylu, PKK'ya destek verenlerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu anlayışla seçime girdiğine dikkati çekerek "Demirtaş bir şey söyledi, 'Apo'nun heykelini Türkiye'nin her yerine dikeceğiz.' dedi. Yarın Konak'ta bir caddenin adını değiştirmek isterlerse, şöyle hadsiz bir cümle kurarlarsa 'Biz de şehitlerimizin adını vermek istiyoruz' derlerse ne olacak? Dün bir vekil kalktı ne dedi? 'PKK'dan oy gelse fark etmez, hepsine kabulüz.' dedi. Siz kabul müsünüz, ben değilim." ifadelerini kullandı.

Şehitlere halel getirecek hiçbir adıma müsaade etmeyeceklerini aktaran Soylu, "Bizi konuşturan cesaretimiz, karakterimiz değildir. Milli iradedir, oydur, demokrasidir. Bize işimizi yaptıran da bunlardır. Onun için önümüzdeki süreç Türkiye için bir fırsattır." dedi.