Siyaset Çevrecinin daniskasıyım

Çevrecinin daniskasıyım

23.08.2008 - 01:18 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hidroelektrik santrallar ile nükleer elektrik santrallarına karşı eylem yapanları ima ederek, çevrecilerin “ele avuca gelecek bir şey” yapmadıklarını söyledi. Erdoğan, “Ben çevrecinin daniskasıyım. Asıl çevreci benim” dedi.

Çevrecinin daniskasıyım

Rize’de bulunan Erdoğan, partililer tarafından havai fişek gösterileri ve horonlarla karşılandı. Merkez camisinde cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşlara hitap eden Erdoğan, “Su akar Türk bakar diye bir söz var. Türkiye genelinde, hidroelektrik santrallarından küçük olanlarına yönelik bir çalışma başlattık” diye konuştu.
Dünyanın çeşitli yerlerinden çevrecilerin olduğunu anlatan Erdoğan, “Bunlara ’ne yaparsınız’ dersin, inanın şöyle ele avuca gelecek bir şey yok. Sadece onların boş vakitlerini değerlendirmek için yaptıkları iş bu” dedi.
Erdoğan, gazetelerin bu sözlerini “Çevrecilere karşı çıktı” diye yazacağını” belirterek şunları söyledi:
“Ben çevrecinin daniskasıyım. Asıl çevreci benim. Belediye başkanlığımdan beri çevrecilik konusunda neler yaptığımızı özellikle İstanbul’da yaşayanlar çok iyi bilir. İstanbul susuzdu, 180 kilometreden su getirdik. Çevreciler o zaman da karşımıza dikildi. ’Ağaçları söküyorlar’ dediler.
İnsanoğluna su götürüyoruz kardeşim. Bir şeyler sökülecek tabii. Dağları deldik, tüneller yaptık, bu tünellerden su getiriyoruz İstanbul’a. Kurumuş İstanbul. Millet evinin banyosunu, küvetini, bidonlarını su dolduruyor. Ama 800 bin fidan diktik Istranca’ya.
Medya her zaman bu 50-60 kişinin yanına yağılır, gösteri yaparlar. Yürüdüler, sanki millet yürüdü. Milletin falan yürüdüğü yok. Elektriğin olmadığı zaman kime ’Yuh’ olsun diyeceksin, hükümete. Hükümet nereden elektriği bulacak? Nükleer enerjiden konuşuyoruz. Gittiler Sinop’a, gösteri yaptılar. Halbuki ilk nükleer santral Sinop’ta değil, Akkuyu da yapılacak. Adresi de yanlış almışlar.”