Siyaset CHP'de aday olamayan vekiller kitap yazıyor

CHP'de aday olamayan vekiller kitap yazıyor

01.06.2011 - 09:56 | Son Güncellenme:

.

CHPde aday olamayan vekiller kitap yazıyor

CHP’de aday olmayan ve liste dışı kalan milletvekilleri kitap yazmak için kolları sıvadı. Bursa Milletvekili Onur Öymen’in, "Demokrasiden Diktatörlüğe" adlı kitabı birkaç gün içinde çıkacak. İstanbul Milletvekili Ali Topuz’un kitabı ise ekim ayında yayınlanacak. İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek anılarını yazmaya başlarken İzmir Milletvekili Canan Aritman da kadının siyasetteki yerini anlatan bir kitap yazmayı planlıyor. Anılarını yazmayı düşünen İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu da, "Tarihe not düşmek gerekir" dedi.

ANKA’ya konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, politikadaki yaklaşık 35 yılını yazacağını belirterek, "Anılarımı yazacağım. Sadece siyaset değil; bürokrasi var, sivil toplum örgütleri var" dedi.

-ARİTMAN, BİR KADIN OLARAK SİYASETTEKİ MÜCADELESİNİ ANLATACAK- Listelerde yer almayan CHP İzmir Milletvekili Canan Aritman’da yaşadıklarını yazacak. 22 yıldır siyasetin içinde olduğunu ifade eden Aritman, "Kadın siyasetçi olarak tabandan geldim. Önseçimlere girdim. Kitabımda kadınlar için siyasetin zor olduğunu, kadının siyasette neden olması gerektiğini, başarılı olmak için neler yapılması gerektiğini anlatacağım. Siyasetteki mücadelemi, yaşadıklarımı yazacağım" dedi.

Anılarını yazmayı düşündüğünü belirten CHP İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu’da, "Tarihe not düşmek için herkes buna zaman ayırabilmeli, bunu yapmalıdır" dedi.

-ADAY OLMADI, KİTAP YAZDI-

Haberin Devamı

12 Haziran’da yapılacak seçimlerde aday olmayan, siyasi ve toplumsal mücadelesiyle Türk siyasetine damgasını vuran isimlerden CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz’un kitabı ise ekim ayında çıkacak. ANKA’ya konuşan Topuz, kitabının bittiğini, ancak seçim sonrası çıkacağını söyledi. 1932 doğumlu olduğunu belirten Topuz, "Kitabım 1932 yılından başlıyor ve 1980 yılına kadar geliyor. Ancak ağırlıklı olarak 1950’den sonrası işleniyor. Yaşananlara CHP penceresinden bakıyorum. CHP içerisinde olanlar, arka planlar ve dönemin önemli siyasi olayları, hatalar ve doğrular yer alıyor. Yapılmayanlara da pencere açıyorum" dedi.

-ÖYMEN’İN KİTABI BİTTİ-

CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen’in "Demokrasiden Diktatörlüğe" adlı kitabı ise birkaç gün içinde çıkacak. ANKA’ya konuşan Öymen, kitabında bilimsel bir araştırma yaptığını belirterek, "Eski Yunan’dan başladım. Çeşitli ülkeler var; Roma, Fransa, İngiltere gibi. Osmanlı İmparatorluğu var. Günümüz Türkiye’si, 2011 yılına kadar olanları anlattım. Demokrasi içinde demokrasiye zarar verenler, demokrasiyle işbaşına gelenler ve otoriter rejimlere yönelenler, iktidar uğruna nasıl demokrasi feda edilmiş. Günümüz Türkiye’sinde iktidara gelenler özgürlük için neler vadetmişler, sonra ne olmuş?" dedi. (ANKA)

Yazarlar