Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Tatlı Dil'de Kraliçe ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Tatlı Dil'de Kraliçe ile görüşecek

08.05.2018 - 13:21 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’a seçimleri öncesi açıkladığı manifesto ardından ilk yurtdışı ziyareti için rotasını İngiltere'ye çevirdi. Erdoğan'ın Kraliçe Elizabeth ve Başbakan May ile görüşeceği açıklandı. İki ülkenin temsilcileri, 2011 yılında her iki ülkenin Başbakanın ortaklaşa aldığı kararla “Tatlı Dil Forumu” olarak belirlen ve bugün İngiltere'de gerçekleşecek forma katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tatlı Dilde Kraliçe ile görüşecek

24 Haziran’a dönük manifestosunun ve seçim beyannamesinin açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk yurtdışı seyahatini İngiltere’ye yapacak.

Haberin Devamı

Suriyede’ki son durum, Kıbrıs’taki gelişmeler, terörle mücadele, Brexit’in ardından Türkiye ile İngiltere arasındaki yeni ticaret anlaşması imzalanması ve ticaret hacminin 20 milyar dolara çıkarılması görüşülecek konular arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç günlük ziyareti kapsamında Buckingham Sarayı’nda Kraliçe Elizabeth’le bir araya gelecek. Türkiye ile İngiltere arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, medya, siyaset, ekonomi, kültür, iş dünyası ve beşeri alanlarda sivil diyaloğu kapsayacak şekilde zenginleştirilmesi için yapılması gerekenler Tatlı Dil Forumu’nun başlıkları arasında yer alıyor.

TATLI DİL FORUMU NEDİR?

2011 yılının Mart ayında Recep Tayyip Erdoğan ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşmek üzere İngiltere’ye yapmış olduğu resmi ziyaret sırasında kurulmuştur. İsimini her iki ülkenin Başbakanın ortaklaşa aldığı kararla “Tatlı Dil Forumu” olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Reha Denemeç ve işadamı Bülent Göktuna ile Birleşik Krallık tarafından Dışişleri eski Bakanı Jack Straw ve işadamı Julian Horn- Smith’in eş başkanlıkla yürüttüğü Forum, bu yıl İngiltere’de düzenlenecek.

Kaynak: Yeni Şafak