Siyaset Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 2023 mesajı: Kırgınlıkla hareket edilecek seçim değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 2023 mesajı: Kırgınlıkla hareket edilecek seçim değil

07.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya ile imzalanan üçlü mutabakata ilişkin “NATO’nun kayıtlarına PKK/YPG, FETÖ terör örgütü olarak girmiştir” dedi. 2023 seçimlerine dikkat çeken Erdoğan, “Kırgınlıkla hareket edilecek seçim değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 2023 mesajı: Kırgınlıkla hareket edilecek seçim değil

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün ATO Congresium’da düzenlenen Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

MECLİSİ KENARA KOYAMAZSINIZ: Sizler belediye başkanlığı döneminizde gerçekleştirdiğiniz eser ve hizmetlerle adlarını tarihe yazdırmış bir kadrosunuz. En son 2019 mahalli idareler seçimlerinde de büyükşehirlerin yüzde 52’sini, diğer illerin yüzde 55’ini kazanarak mahalli idarelerdeki gücümüzü bir kez daha gösterdik. Elbette İstanbul ve Ankara gibi ülkemizin en büyük iki şehrinin, altını çiziyorum, başkanlık nezdinde kaybedilmiş olmasından üzüntü duyduk.  Ankara’nın da İstanbul’un da Meclislerini biz kazandık. Meclisi bir kenara koyamazsınız.

ANADOLU İRFANININ GÖSTERGESİ: Çankırı Dodurga seçimleri, Anadolu irfanının bir göstergesi olarak siyasi tarihimizdeki yerini almıştır. Bu seçimde muhalefet partilerinin tamamı 146 oyda kalırken, AK Parti ve Cumhur İttifakı ise 995 oya karşılık gelen yüzde 87’lik bir oranla seçimi açık ara kazanmıştır.

Haberin Devamı

EKONOMİ TEK BELİRLEYİCİ DEĞİL: Son dönemde ortaya çıkan hayat pahalılığının insanlarımızın belini büktüğünü gayet iyi biliyoruz. Evet, belki insanlarımızın alım güçleri yüksek enflasyon sebebiyle bir miktar düştü ama kimseyi işsiz bırakmadık, aç bırakmadık, açıkta bırakmadık. Önümüzdeki şubat-mart aylarıyla birlikte enflasyonu da kontrol altına almış olarak yolumuza devam edeceğiz. Hiç şüphesiz insanların siyasi tercihlerinde ekonomi önemli bir belirleyicidir, ama asla tek belirleyici değildir. Biz milletimize gece gündüz şu üç konuyu anlatacağız: Birincisi 20 yılda Türkiye’yi nereden nereye getirdiğimizdir. İkinci olarak bu altyapı ile ülkemizi nereye ulaştırmak istediğimizi anlatacağız. Üçüncüsü karşımızdaki güruhun, ülkemizin ve her bir insanımızın geleceğine nasıl bir zarar verebileceğini hep beraber biz anlatacağız.

ARTIK NATO KAYITLARINA GİRDİ: NATO zirvesinde kimlerle neyi, nasıl konuştuğumuzu takip ettiniz. Eğitilip donatılan on binlerce PKK’lı, YPG’li, FETÖ teröristlerinin sınırlarımızın dibinde beklediği, dünyanın dört bir yanında saldırmak için sinsice hazırlık yaptığı, birilerinin de FETÖ’cü alçaklarla fotoğraf vermek için adeta sıraya girdiği, Türkiye’yi Suriye’den de, Ukrayna’dan da beter etmek isteyenlerin ellerini ovuşturduğu çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Ana muhalefet, yavru muhalefet, şimdi buradan size sesleniyorum. NATO’nun kayıtlarına PKK girmiştir, YPG girmiştir, ama hepsinden öte FETÖ bir terör örgütü olarak girmiştir. Bugüne kadar sadece AB kayıtlarında olan PKK, artık sadece AB kayıtlarında değil, şimdi onunla birlikte PYD, YPG ve FETÖ, bunlarda NATO’nun kayıtlarına girmek suretiyle, gerçek anlamda terör örgütleri kimlermiş, bunlar şimdi NATO’nun resmi kayıtlarında yerini almıştır.

Haberin Devamı

KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR DEDİK: Biz gerek NATO Genel Sekreteri’ne gerek diğer cumhurbaşkanı ve başbakana ‘bizim kırmızı çizgimizdir bunlar’ dedik. ‘YPG, PYD ve FETÖ bu kayıtlara girecek, girmediği takdirde kusura bakmayın biz bu imzayı atmayız’ dedik. Ve onlar da bunu kabul etmek zorunda kaldılar ve böylece bu artık NATO’nun kayıtlarına girdi. NATO’nun şu anda hemen kayıtlarını açarsınız. Gizli bir şey artık kalmadı, her şey ortada. 3 dakikada NATO zirvesinde ekranda Türkiye’deki teröristlerin İsveç’te, Finlandiya’da, Hollanda’da, Almanya’da, İtalya’da nasıl cirit attığını ekranda hepsine gösterdik, bütün liderlere.

Haberin Devamı

2023 MESAJI: Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasından taviz vermemek için 2023 seçimlerini Meclis’te Cumhur İttifakının, Cumhurbaşkanlığında bizim kazanmamız şarttır. Bu seçim kızgınlıkla, kırgınlıkla, nefsaniyetle hareket edilebilecek bir seçim değildir. Artık kaybedecek çok şeyimiz var. Eskiden kaybedeceğimiz tek hazinemiz vaktimizdi. Ödediğimiz tek bedel zaten sahip olmadığımız özgürlük ve refah umudumuzu ertelemekti. Şimdi ise 2023’te yanlış bir tercih durumunda, küresel yönetim ve ekonomi sisteminin en üst ligindeki yerimiz ile bu ligin lokomotif ülkeleri arasına girme fırsatımızı tehlikeye atmış olacağız. Bu gerçekleri önce kendi arkadaşlarımıza, onlarla birlikte halka halka milletimizin her bir ferdine anlatarak 2023’te herhangi bir kazaya meydan verilmemesini temin edeceğiz.