Siyaset Erdoğan’dan MKYK’da bizzat temayül yoklaması

Erdoğan’dan MKYK’da bizzat temayül yoklaması

31.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partinin, “A Takımı” olarak nitelendirilen genel başkan yardımcılarının yer aldığı yeni Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK), Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda (MKYK) gerçekleştirilen temayül yoklaması sonucu belirledi.

Erdoğan’dan MKYK’da bizzat temayül yoklaması

Kapalı zarfla form

Haberin Devamı

Milliyet’in Ak Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Erdoğan’ın önceki akşamki iftar ve dünkü grup toplantısında dile getirdiği görüşleri ifade ettiği açılış konuşmasının ardından MKYK’da, MYK için temayül yoklamasına geçildi. Üyelerden hangi başkanlıkta hangi ismi genel başkan yardımcısı olarak görmek istediklerini yazmaları istendi. Doldurulan formlar, kapalı zarfla teslim edildi. Ardından Erdoğan ve Yıldırım’ın Genel Sekreter Abdülhamit Gül ile ayrı bir odaya geçtikleri, tasnifin burada yapıldığı öğrenildi.

Bıyık esprisi

Temayül yoklamalarında hangi isme kaç oy çıktığına ilişkin MKYK’ya bilgi sunulmazken, temayül yoklaması sonucu Yasin Aktay, Nükhet Hotar ve Şaban Dişli’nin yerine, Mahir Ünal, Ravza Kavakçı Kan ve Hamza Dağ, MYK’nın yeni üyeleri olduğu açıklandı. MYK’nın netleşmesinin ardından Erdoğan, kurul üyelerine söz verdi. MKYK üyeleri tek tek söz alarak kendilerini tanıttı. MKYK’nın üniversite öğrencisi iki en genç üyesine özel ilgi gösteren Erdoğan’ın, söz alan kurul üyeleriyle ayrı ayrı sohbet ettiği, ailelerini, çocuklarını sorduğu, bu sırada üyelerle Erdoğan arasında çocuk sayısı ve bıyık esprileri yaşandığı bildirildi.

Haberin Devamı

30 Haziran’da toplantı

Bir sonraki MKYK’nın 30 Haziran’da toplanması kararlaştırılan toplantıda Erdoğan’ın, teşkilatlardaki yenilenmeye değinirken Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine özel vurgu yaptığı ve bölgede partinin oylarında artış olduğunu, ancak bunun, “güçlü teşkilatlar” ile dsteklenmesi gerektiğini söylediği öğrenildi.

Halktan kopma görüldü

“Daha gayretli ekiplerle 2019’a hazırlanmak gerektiğini” vurgularken, “metal yorgunluğu yaşayanlar” olduğunu gördüğünü ifade eden Erdoğan, bazı kademelerde “halktan kopma” görüldüğünü ifade etti. Konuşmasında MKYK üyelerinden özellikle “tevazu” içinde olunmasını istedi. Referandum sonuçlarının da değerlendirildiği toplantıda, Erdoğan’ın Doğu ve Güneydoğu’da alınan sonuçlardan memnuniyetini dile getirdiği, bölgede Ak Parti’nin oylarında artış olduğunu, ancak bunun “güçlü teşkilatlarla” desteklenmesi gerektiğini de ifade ettiği bildirildi.