Siyaset Erdoğan’dan altılı masa talimatı! Vatandaşa açıklıkla anlatmalıyız

Erdoğan’dan altılı masa talimatı! Vatandaşa açıklıkla anlatmalıyız

14.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kurmaylarından 2023 seçimleri için “Altılı masa ve Türkiye’nin diplomatik hamleleri” üzerinden bir söylem oluşturmalarını isteyen Erdoğan, “Altılı masanın yedinci ortağı PKK destekli HDP, sekizinci ortağı gizli FETÖ’dür” dedi.

Erdoğan’dan altılı masa talimatı Vatandaşa açıklıkla anlatmalıyız

Ayşegül Kahvecioğlu / ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti MKYK toplantısının ana gündem maddesi dış politikada yaşanan son gelişmeler ve 2023 seçimlerine hazırlık çalışmaları oldu.

Haberin Devamı

Yaklaşık üç saat süren toplantının açılışında Erdoğan kısa bir konuşma yaparak, kurmaylarına 2023 seçimlerine hazırlık sürecine ilişkin talimatlar verdi. Alınan bilgiye göre Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında kurmaylarının sahada “altılı masa ve Türkiye’nin diplomatik hamleleri” üzerinden bir söylem oluşturmasını istedi.

BUNLARIN ADI YOK AMA MASAYA ORTAKLAR

Erdoğan, MKYK üyelerine “Altılı masanın yedinci ortağı PKK destekli HDP, sekizinci ortağı gizli FETÖ. Bunların adı ortada yok ama masaya ortaklar. Kılıçdaroğlu’nun KHK’lılarla ilgili açıklaması, ‘HDP’lilere bakanlık’, ‘Diyarbakır Kürdistan’ın parçasıdır’ gibi söylemler son dönemde sıklaştı. Bunu vatandaş da görüyor ama bizim daha çok dile getirmemiz lazım. Türkiye’yi bunlara mı teslim edeceğiz yoksa ülkeyi maceraya sürüklemeden hizmet siyasetine devam mı edeceğiz? Vatandaş bunun kararını verecek. Türkiye, Altılı masaya emanet edilemez. O nedenle sorumluluğumuz daha ağır. Sahada daha çok çalışmalıyız, altılı masanın ayaklarını vatandaşa açıklıkla anlatmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

‘EKONOMİ İYİLEŞECEK’

Erdoğan’ın kurmaylarından sahada “Türkiye’nin diplomaside zaferler kazandığını ve bu zaferlerin yakın zamanda ‘ekonomik iyileşmeye dönüşeceğini” anlatmasını istediği de öğrenildi. Erdoğan ayrıca yeni ekonomik modelden taviz vermeden yola devam edileceği mesajını verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da toplantıda bölgesel ve küresel gelişmelere ilişkin bir sunum yaptı. Çavuşoğlu, “Bu yeni dünya düzeninde biz Türkiye olarak, bir küresel güç odağı haline geldik. Diplomaside verdiğimiz mücadele ve elde ettiğimiz kazanımlar Türkiye’nin dünya nezdindeki itibarını artırdı” dedi.

Yunanistan ile yaşanan krize de değinen Çavuşoğlu, “Bizim haklılığımızın herkes farkında. Bu süreçle ilgili her türlü tedbirimiz tam. Ancak Yunanistan’ın da verdiğimiz mesajı aldığını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.