Siyaset Kadınlar Kılıçdaroğlu’na Nobel Ödülü istiyor

Kadınlar Kılıçdaroğlu’na Nobel Ödülü istiyor

02.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da aralarında Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’nin de bulunduğu 1001 Çiçek Kadın Korosu üyeleri, 2018 yılı “Nobel Barış Ödülü”nün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Adalet Yürüyüşü nedeniyle verilmesini talep etti.

Kadınlar Kılıçdaroğlu’na Nobel Ödülü istiyor

Topladıkları imzaları, Nobel Barış Ödülü Komitesi’ne gönderen kadınlar, cinsiyet eşitliği temelinde başta kadınlar olmak üzere toplumun her kesimi için özgürlük ve adalet sağlanmasını hedeflediklerini belirtti.
1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bu girişime ilişkin açıklama yapan koro üyeleri şu ifadeleri kullandı: “Türkiye, Avrupa-Asya ve Güney-Kuzey ekseninde son derece hassas bir coğrafyada yer alıyor. İşte Kemal Kılıçdaroğlu bu önemli coğrafyada insanlar arasında din, dil, ırk, cinsiyet ve yaşam tarzı ayrımı yapmadan hak, hukuk, adalet içinde yönetilmesi için mücadele ediyor. Bunun için 450 kilometreyi herkesle birlikte yürüyerek barış ve sevgi kavramlarını öne çıkarmaya çalışıyor. Bu anlamda dünya barışına sunduğu katkıdan dolayı 2018 Nobel Barış Ödülü’ne Kılıçdaroğlu’nun layık görülmesi insanlığın yararına olacağı kanısındayız.”