Siyaset ‘Kaş-göz izleme timi’ oluşturuldu

‘Kaş-göz izleme timi’ oluşturuldu

12.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti ile BDP destekli bağımsızlar arasında yarışa sahne olacak Güneydoğu’da, “tehditle oy verme” iddialarına karşı olağanüstü güvenlik önlemleri alındı

‘Kaş-göz izleme timi’ oluşturuldu

Diyarbakır’da seçim sandıkları havadan ve karadan teknolojik cihazlarla yakın takibe alınacak, seçim sandıklarında, işaretle tehdit girişimlerine karşı “kaş-göz izleme timi” görev yapacak. BDP, havadan helikopterlerle sürdürülecek güvenlik önlemlerini seçmene baskı olarak değerlendirilirken bölgeye Avrupa ülkelerinden 150 gözlemci geldi.

8 bin 300 güvenlik görevlisi
Diyarbakır’da seçimlerin normal seyrinde geçmesi için valilik tarafından olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Diyarbakır il genelinde 866 bin 112 seçmen, 3 bin 502 sandıkta oy kullanacak. Polis ve jandarmadan oluşan 8 bin 300 güvenlik görevlisi kent genelinde güvenliği sağlayacak. Kent merkezinde bütün köşe başları güvenlik birimleri tarafından tutulurken, önemli noktalara hareketli birlikler eşliğinde zırhlı araçlar yerleştirildi.

Kaş-göz işaretlerini izleyecekler
Kentte yüksek çözünürlüklü görüntü alabilen 10 helikopter havadan sürekli uçuş yapacak ve yerle irtibat sağlayacak. Sandık düzeninin bozulmasını ve tehditle oy kullanılmasını önleyecek özel birimler oluşturuldu.
Bu kapsamda vatandaşların evlerinden sandık noktalarına kadar gidiş-geliş güzergâhları mobil timler, MOBESE kameraları ve yüksek çözünürlüklü kameralarla donatılan helikopterlerle yakından izlenecek. Çeşitli yönlendirmeler, sandık başında baskı ve kaş-göz iması yöntemleri ile seçmenleri etkilemeye yönelik girişimlere karşı da kentte “kaç-göz izleme timi” olarak nitelendirilen polisler sandık çevresinde görev alacak.