Siyaset ‘Libya’ya desteğimiz sürecek’

‘Libya’ya desteğimiz sürecek’

05.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ve beraberindeki heyeti kabul etti.

‘Libya’ya desteğimiz sürecek’

Üsküdar’daki Vahdettin Köşkü’nde gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Daha sonra heyetler arası görüşmeye geçildi. Heyetler arası görüşme de 1,5 saatte tamamlandı. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, kabulde, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, Türkiye’nin tam bir dayanışma içinde Libya’nın yanında olmaya devam edeceğini belirterek, Libya’nın tek meşru temsilcisi olan Ulusal Mutabakat Hükümeti ile ilişkileri güçlendirme gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Türkiye ve Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının Birleşmiş Milletler tarafından da tescil edilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Erdoğan, Libya’nın istikrarı ve Libyalıların refahı için her türlü desteği sürdürmeye hazır olduklarını vurguladı. Kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun,  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan da hazır bulundu.

‘Libya’ya desteğimiz sürecek’

Haliçport’u inceledi

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün öğle saatlerinde Kısıklı’daki konutundan eski semti Kasımpaşa’ya geçti. Kasımpaşa’da toplanan vatandaşlar Erdoğan’ı tezahüratla ve Kasımpaşa atkılarıyla karşıladı. Kasımpaşa’daki eski Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nda yapımı süren Kadın Müzesi inşaatını ve burada onarımı devam eden camiyi gezen Erdoğan, ardından ‘Haliçport’ olarak bilinen Tersane İstanbul Projesi’nde incelemelerde bulundu. Temeli Cumhurbaşkanı tarafından 23 Şubat’ta atılan, 280 bin metrekare alana yapılan Tersane İstanbul Projesi’nde çalışmalar devam ediyor.