Siyaset Osman Gürbüz: Kendimden korkuyorum, kaçıyorum

Osman Gürbüz: Kendimden korkuyorum, kaçıyorum

08.02.2010 - 16:00 | Son Güncellenme:

.

Osman Gürbüz: Kendimden korkuyorum, kaçıyorum

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Osman Gürbüz, mahkeme başkanı Köksal Şengün’ün "Bir insan 10 yıl boyunca kaçabilir mi?" diye sorması üzerine gayriyasal işlere bulaşmadığı için 10 yıl boyunca kaçabildiğini söyledi. Sabah evinden çıkıp işine gittiğini akşam da işinden evine döndüğünü anlatan Osman Gürbüz, "Kendimden korkuyorum, kaçıyorum. Kızım büyüdü evlendi. Sahte kimliklerle yıllarca onları taşıdım. Bunları yaşadım..." dedi.

Haberin Devamı

SUSURLUK SORUŞTURMASINDA İFADEM ALINDI

Üye hakim Hasan Hüseyin Özese’nin bir sorusu üzerine Gazi olayları ile ilgili yargılanmadığını ancak Bayrampaşa Cezaevi’nde tutukluyken o tarihte Susurluk soruşturmasını yürüten şu anda ise, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olan Aykut Cengiz Engin’in Susurluk olayıyla ilgili ifadesini aldığını söyledi.

Antalya’da işlettiği çay bahçesine sık sık MİT’çilerin geldiğini ifade eden Osman Gürbüz, "İyi ki de geldiler. Bizim gibiler görülmediğimiz zaman sıkıntı yaşıyoruz" diye konuşunca mahkeme başkanı Köksal Şengün, “Sizin özelliğiniz ne? MİT, Jandarma İstiharat, Emniyet İstihbarat geliyor. Size neden bu kadar şey ithaf ediliyor. Yeşil oluyorsunuz, mavi oluyorsunuz. Nedir sizin özelliğiniz?" diye sordu. Osman Gürbüz de bu soruya “Bilemem ki. Eyüp Aşık, bakanlık yapmış bir insan ‘Yeşil bu’ diyor. ‘Estetik ameliyat oldu’ diyor" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ile Osman Gürbüz arasında şu dialoglar yaşandı:

Köksal Şengün: Üzerinize gelindiğini söylüyorsunuz, Neden bu kadar çok üzerinize geliniyor?

Osman Gürbüz: Benden ele geçen silahlar ve sahte kimlikler yüzünden.

Köksal Şengün: Sadece bu yüzden mi üzerinize geliyorlar?

Osman Gürbüz: Öyle olduğunu sanıyorum.

Köksal Şengün: Siyasi bir suçtan tutuklandın mı? Siyasi bir kimliğin var mı?

Osman Gürbüz: Hayır

Köksal Şengün: Üzerinize sebepsiz yere gelindiğini iddia ediyorsunuz. Sizin hakkınızda beyanda bulunan kişi o dönemde MİT’in en önemli adamı...

Osman Gürbüz: (Mehmet Eymür’ü kast ederek) O dönemde zaten benim hakkımda bir şey söylemiyor. Amerika’ya gittikten sonra söylemeye başladı. MİT’in en önemli insanı Hizbullahı kurduğumu söylüyorsa gelip burada da söylesin o zaman.

BİR İNSAN 10 YIL BOYUNCA KAÇABİLİR Mİ?

Köksal Şengün: Osman Gürbüz, bir insan 10 yıl nasıl kaçar? Belli şeyler olmadan, belli hoşgörü olmadan kaçabilir mi?

Osman Gürbüz: Kaçabilir. Gayri yasal işlere bulaşmadığım için kaçabildim. Sabah çıktım işime gittim, akşam işimden çıkıp evime geldim.

Köksal Şengün: 10 tane var. Hem kaçaksın hem bu kadar silah var. Üstelik bir de güvenlik şirketine ortak olmuşsun. Hem de adam öldürmek gibi bir suçtan aranırken... Bunu nasıl izah edeceksin?

Haberin Devamı

Osman Gürbüz: İzah edemiyorum. Zaten bunların cezasını da çektim.

Köksal Şengün: Ceza dediğin de bir yıl yatmışsın.

Osman Gürbüz: Hayır efendim. İki ayrı suçtan toplam 5 yıl cezası aldım.

Köksal Şengün: Üstelik üzerinde 10 tane silahla, sahte kimlikle yakalanmışsın?

Osman Gürbüz: Ticaretini yapmıyorum

Köksal Şengün: Bu kadar silahı üzerinde taşımak istesen, taşıyamazsın...

Osman Gürbüz: Taşımıyordum zaten