Siyaset Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yüksek bina tartışması

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yüksek bina tartışması

07.11.2017 - 09:44 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik  Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bütçelerinin görüşüldüğü Bütçe Komisyonu'nda yüksek bina tartışması yaşandı.

Plan ve Bütçe Komisyonunda yüksek bina tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bütçelerinin görüşmeleri sürüyor. Bütçeler üzerine söz alan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 15 yılda çevre ve şehircilik alanında birbirinden değerli çalışmaların yapıldığını vurguladı. Vizyonel bakış açısıyla birçok hizmet gerçekleştirildiğini belirten Savaş, AK Parti iktidarları öncesi, katı atık düzenli depolama tesis sayısının sadece 15 olduğunu, şimdi ise tesis sayısının 84'e ulaştığını bildirdi. Bu tesislerin 53 milyon vatandaşa hizmet verdiğini anlatan Savaş, "Türkiye, artık çöpünden bile enerji üreten tertemiz bir ülke olmuştur. Eski manzaralar tarihe gömülmüş olsa da yapılacak işler var. 2023 yılında 80 milyonun tümüne bu hizmetlerin tamamını verecek duruma geleceğiz." dedi.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel ise "Binalarımız yükseliyor ama ufkumuz kararıyor." ifadesini kullandı. Milyonlarca insanın kentlerde büyük bir yalnızlık yaşadığını belirten Temizel, topraktan koparıldığında insanın kimyasının bozulduğunu dile getirdi. Bu tür projelerin artık dünyada tasvip görmediğine dikkati çeken Temizel, projelerin insanı ve tabiatı merkeze alması gerektiğini söyledi. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, "Sayın Bakan, sizin sunuşunuz, evet bazı olumlu gelişmeleri de haber veriyor ama AK Parti Genel Merkez siyaseti, sizin anlayışınızın üzerinden silindir gibi geçiyor." dedi.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, çevre ve şehircilik alanında, koruma ve kullanma dengesinin gözetildiği bir yönlendirmeye ihtiyaç olduğunu ifade etti. Ayhan, "Kaynakların akıllı kullanılması lazım. Bu, makro göstergelerin ortaya koyduğu olmusuzlukların bertarafı için de gerekli." diye konuştu.

Haberin Devamı