Siyaset Prof. Aybet, UNESCO Daimi Temsilcisi oldu

Prof. Aybet, UNESCO Daimi Temsilcisi oldu

21.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof.Dr. Gülnur Aybet, BM Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi olarak atandı. Aybet, bu göreve atanan ilk kadın temsilci olurken, eski AK Parti Milletvekili Aşkın Asan da Türkiye’nin Endonezya Büyükelçiliği görevine getirildi.

Prof. Aybet, UNESCO Daimi Temsilcisi oldu

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atama kararları dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer bu görevlerinden alınırken, yerine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Aybet atandı. Ekim 2016’dan bu yana Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapan Gülnur Aybet, 2018’den bu yana Milli Savunma Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak ders veriyor.

Haberin Devamı

Asan büyükelçi

Resmi Gazete’de yayımlanan diğer karara göre, Endonezya nezdinde Türkiye Büyükelçiliğine Prof. Dr. Aşkın Asan atandı. Riyad Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümü’nü bitiren Asan, Sultan Qaboos Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 23. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili olan Asan, 23. Dönem’de Akdeniz Parlamenter Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı ve İKÖPAB Türk Grubu Üyesi oldu. İngilizce ve Arapça bilen Asan, evli ve 3 çocuk annesi.