19.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:
BARTIN DHA
Şehit askerin babası Mehmet, annesi Emine ve ağabeyleri Hayrettin ile Ferdi Oğuz, cenaze töreni öncesi Ulus Devlet Hastanesi’nin önünde taziyeleri kabul etti. 25 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri’nde şoför olarak çalıştıktan sonra emekli olduğunu belirten şehit babası Mehmet Oğuz, “Askerliğim ile birlikte 27 yıl Silahlı Kuvvetler’de görev yaptım. Sonunda da evladımı şehit verdim. 2 evladım daha var, onları da veririm” dedi.
Oğlu Hasan Hüseyin ile en son perşembe günü telefonda konuştuklarını anlatan Mehmet Oğuz, “1 Kasım’da izine gelecekti. Yarın da uçak biletini alacaktım. Çok neşeli, çok iyiydi. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Vatan sağolsun” diye konuştu.
Ayakta durmakta güçlük çeken şehit annesi Emine Oğuz ise “Oğlum 15-16 yaşlarındayken sürekli, ’Ben şehit olup geleceğim’ derdi. Hep böyle söylerdi. İçine doğmuş evladımın. Ne yapalım, vatan sağolsun. Ateş düştüğü yeri yakıyor” dedi. Törenin ardından Ağaköy Köyü’ne götürülen şehit er Hasan Hüseyin Oğuz’un cenazesi, köy mezarlağında toprağa verildi.
Ayaktayım oğlum
Bingöl’ün Genç İlçesi’ne bağlı Güzeldere Köyü kırsalında önceki akşam operasyondan dönerken karşılaştıkları bir grup PKK’lı ile çıkan çatışmada şehit düşen Komando Er Muhammet Aygör, dün memleketi Konya’da toprağa verildi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törende şehidin annesi Cemile Aygör, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. “Ayaktayım oğlum, kimseyi güldürmeyeceğim” diyerek gözyaşı döken anne Aygör’ü, bayan askeri personel ile yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehit Aygör’ün cenazesi, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından dualar eşliğinde belde mezarlığında toprağa verildi.
KONYA AA