Siyaset ‘Sine-i millete dönmek erken seçimi sağlamaz’

‘Sine-i millete dönmek erken seçimi sağlamaz’

05.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, dünkü köşe yazısında kardeşi Saruhan Uğuroğlu’nun ölümü üzerine evine taziye ziyaretine gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmeyi aktardı.

‘Sine-i millete dönmek  erken seçimi sağlamaz’

Uğuroğlu’nun aktardığına göre “Sine-i millete dönme çağrıları var. CHP 135 milletvekilinin istifa etmesi ile AKP’yi erken seçime zorlamayı düşünür mü?” sorusuna Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

‘Kabul etmeleri gerekiyor’

“Sine-i millete döner, 135 milletvekilimiz ile istifa edersek, Anayasa’nın 84/1 maddesine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde istifaların kabul edilmesi gerekiyor. AKP ve MHP’nin bu istifaları kabul etmesi lazım, ister ederler, ister etmezler böyle bir durum ortaya çıkacak. İkincisi; ara seçim oldu, 135 milletvekilimiz yeniden seçilip Meclis’e geldi. Ne değişecek? Üçüncüsü; İktidar tüm olanakları ile bu illerde seçime girecek, diğer partiler de Meclis’e girmek için çaba gösterecek ki 135’ten daha az milletvekili çıkarma olasılığı da olabilir. Sonuç olarak Anayasaya göre milletvekillerinin boşaldığı yerlerde ara seçim yapılacağına göre CHP’nin Sine-i Millet kararı erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmasını sağlamaz.”