Siyaset Sivaslıların Ünver ısrarı

Sivaslıların Ünver ısrarı

28.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da seçmen çoğunluğunu elinde bulunduran Sivaslılar, CHP Beyoğlu belediye başkan aday adayı hemşehrileri olan eski belediye müfettişi ve sanatçı Leyla Ünver’e desteklerini açıkladı.

Sivaslıların Ünver ısrarı


300 derneği temsil eden Kangal Dernekler Federasyonu ve Hafik Dernekler Federasyonu ile Beyoğlu’nda faaliyet gösteren 40’ın üzerinde bağımsız yöre dernek temsilcileri, Okmeydanı Şark Kahvesi’nde bir araya gelerek Ünver’in CHP Beyoğlu belediye başkan adayı olarak gösterilmesini talep etti.
Sivaslıların Beyoğlu nüfusunun yüzde 35’ini oluşturduğu belirtilen açıklamada STK’lar “Beyoğlu’nda büyüyen, okuyan, yetişen sanatçı kimliği ile gönlümüzü fetheden, belediyecilik birikimi ile ilçemizi en iyi yönetecek olan hemşehrimiz Leyla Ünver’in belediye başkan adayı olarak gösterilmesini istiyoruz” dedi. CHP?İstanbul Milletvekili Akkiraz da “İstanbul’da açıklanan adaylar arasında bir tane bile Sivaslının olmaması hemşehrilerim adına üzüntü verici. Leyla Ünver gerek birikimi gerekse Sivaslıların desteği ile bu göreve fazlasıyla layık bir hemşehrimizdir” diye konuştu.

‘Destekleriz’ sözü
Sivaslılar Vakfı Başkanı Muhsin Kaya da şunları söyledi:
“Müfettişlik kimliği ile vatandaşın her kuruşunun hesabını soran Leyla Ünver’in aday olması halinde bugüne kadar CHP’ye oy vermeyen biz Sivaslılar da destek vereceğiz.”
Uzun yıllar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde müfettiş olarak görev yapan Ünver de sanatsal etkinliklerle Gezi ruhunu yaşatacaklarını söyledi.