Siyaset Son dakika! Ekrem İmamoğlu'na tehdide ihraç istemi...

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'na tehdide ihraç istemi...

09.04.2020 - 17:08 | Son Güncellenme:

Gelen bir son dakika haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu e-posta yoluyla tehdit ettiği öğrenilen Tuna Görgünoğlu'nun CHP'den ihracı istendi. Öte yandan gözaltına alınan Gürgünoğlu tutuklandı

Son dakika Ekrem İmamoğluna tehdide ihraç istemi...

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nu 27 Mart’ta gönderdiği tehdit içerikli elektronik bir posta ile ölümle tehdit eden ve önceki gün Ankara'daki adresinde yakalanan Tuna Görgünoğlu isimli şüpheli dün akşam saatlerinde İstabul'a getirildi. İlk ifadesinde "İmamoğlu'nu sevmiyorum onun için yaptım" diyen ve hukuk mezunu olduğu öğrenilen Görgünoğlu'nun, İmamoğluna tehdit mesajları gönderdiği elektronik posta hesabından avukatlık için başvuru yapınca yakayı ele verdiği öğrenildi.Dört üniversite okuyup Hukuk Fakültesi mezunu olduğu belirlenen Görgünoğlu'nun aynı zamanda CHP Etimesgut üyesi olduğu öğrenildi..

Haberin Devamı

Son dakika Ekrem İmamoğluna tehdide ihraç istemi...

AYNI POSTA HESABINDAN AVUKATLIK BAŞVURUSU YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatları 28 Mart'ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, müvekkillerinin bir elektronik posta hesabından gönderilen tehdit içerikli postayla tehdit edildiğini ve tehditi yapan şahısın bulunup, tehditin ortadan kaldırılmasını istedi. İçeriğinde “Senin kanını akıtır sana içiririm. Umarın ne kadar ciddi olduğumu anlarsın, yoksa seni paramparça edeceğim. Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm” şeklinde cümleler bulunan postanın gönderildiği adresi incelemeye alan polis, bir süre sessiz ve hareketsiz kalan posta adresinden geçtiğimiz hafta Adalet Bakanlığı'na Avukatlık için başvuruda bulunulduğunu tespit edince harekete geçti.

Haberin Devamı

İstanbul ve Ankara polisinin ortaklaşa çalışmaları sonrasında elektronik posta adresinin sahibi olduğu belirlenen Tuna Görgünoğlu isimli şahısın önce kimlik bilgilerine ardından adresine ulaşan ekipler, önceki akşam düzenlediği baskınla şüpheli Görgünoğlu'nu Ankara Etimesgut'ta bulunan ikametgahında yakalayarak gözaltına aldı.

4 ÜNİVERSİTE OKUYUP HUKUK BİTİRDİ

Ankara Emniyeti'ndeki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde getirildiği İstanbul Emniyeti'ndeki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen ve 4 üniversite okuyup Kırıkkale Hukuk mezunu olduğu belirlenen Görgünoğlu verdiği ilk ifdesinde suçunu kabul edip"İmamoğlu'nu sevmediğim için yaptım" dediği öğrenildi.

Son dakika Ekrem İmamoğluna tehdide ihraç istemi...

TUTUKLANDI

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, Görgünoğlu'nun "tehdit" suçundan tutuklanmasına hükmetti.

DAHA ÖNCEDE POSTA GÖNDERİP FETÖ'CÜ OLMAKLA SUÇLAMIŞ

Polis tarafından dijital malzemeleri ve cep telefonu incelemeye alınan Tuna Görgünoğlu'nun yapılan ilk incelemelerde Ekrem İmamoğlu’na daha önce de 2 defa elektronik posta gönderdiği ve o elektronik postalarda da İmamoğlu'nu FETÖ'cü olmakla suçladığının tespit edildiği öğrenildi.

HUKUK MEZUNU İŞSİZ

Hukuk fakültesi mezunu ve CHP Etimesgut üyesi olmasına rağmen işsiz olduğu öğrenilen Görgünoğlu'nun, elektronik posta adresi üzerinde yapılan incelemelerde ilk 2 postasına cevap alamayınca son tehdit postasını gönderdiği polis tarafından tespit edilirken, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Son dakika Ekrem İmamoğluna tehdide ihraç istemi...

CHP'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Tuna Görgünoğlu'nun CHP üyesi olduğu ve CHP'den milletvekili adayı olduğu yönündeki iddialar hakkında CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı açıklama yaptı.

Akıllı'nın açıklaması şöyle:

"Bugün bazı basın organlarında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun, mail yoluyla tehdit eden Tuna Görgünoğlu adlı şahsın ilimiz Etimesgut İlçesi üyesi olduğu bilgisi yer almıştır.

Kayıtlarımızın incelenmesinde; adı geçen şahsın milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunduğu, Parti üyesi olmadığı için de üyelik kaydının bu sırada yapıldığı anlaşılmıştır. Ancak adı geçen şahıs, Etimesgut İlçe Örgütümüz tarafından hiç tanınmadığı gibi adaylık başvurusundan sonra herhangi bir parti çalışmasına katılmadığı tespit edilmiştir. Gerek eğitimleri ve gerekse çalışma hayatı ile ilgili verdiği bilgilerin de doğru olmadığı anlaşılmaktadır.

Haberin Devamı

Haberler ve bilgilerin elde edilmesi üzerine İl Yönetim Kurulumuz, video konferans yoluyla bu gün yaptığı olağanüstü toplantıda, Tuna Görgünoğlu’nun Tüzüğümüzün 64 ve 68/1-b, Disiplin Yönetmeliğimizin 15/1-b ve 27/1 maddeleri uyarınca, tedbirli olarak, kesin çıkarma talebiyle il disiplin kuruluna sevkine karar verilmiştir.

Yazarlar