Siyaset Son dakika! HDP'li Güzel için hazırlanan rapor Adalet Anayasa Karma Komisyonu’na sunuldu

Son dakika! HDP'li Güzel için hazırlanan rapor Adalet Anayasa Karma Komisyonu’na sunuldu

08.02.2022 - 17:13 | Son Güncellenme:

TBMM Hazırlık Komisyonu, PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in oy çokluğu ile dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin hazırladığı raporu Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'na sundu.

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu üyelerinden oluşturulan Hazırlık Komisyonu çalışmalarını tamamladı. Hazırlık komisyonu, 2017'de öldürülen PKK'lı terörist Volkan Bora ile fotoğrafı ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, 'terör örgütüne üye olmak' suçlarıyla yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkında hazırladığı raporu, Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'na sundu. Raporda Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin 2 Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi ve suçlamalar, Güzelin sözlü savunması ve deliller yer aldı. Raporda ayrıca, Semra Güzelin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin komisyonun oy çokluğu ile karar aldığı yer aldı. HDPli Hazırlık Komisyonu üyesi Mehmet Tiryaki de, muhalefet şerhini Karma Komisyona sundu.

Haberin Devamı

KARMA KOMİSYON'DA DA SAVUNMA YAPACAK

Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, bugünden itibaren rapor ve muhalefet şerhini inceledikten sonra Güzel'e bir hafta içinde sözlü ve yazılı savunma yapması için tebligat gönderecek. HDPli Güzel yine kendi savunma yapabileceği gibi başka bir milletvekilini de savunmasını vermek üzere tayin edebilecek. Komisyon, daha sonra HDPli Güzelin dokunulmazlığının kaldırılmasını oylamaya sunacak. Dokunulmazlığın kaldırılması yönünde karar çıkarsa, raporu TBMM Genel Kuruluna havale edecek. Genel Kurul oylamasında Güzel hakkında dokunulmazlığın kaldırılması kararı çıkarsa, yargı yolu açılacak.

HDP'Lİ GÜZEL'İN SKANDAL FOTOĞRAFI

29 Nisan 2017 tarihinde Adıyaman merkeze bağlı Akçalı kırsalında TSK’nın operasyonunda etkisiz hale getirilen 4 teröristten birisi olan Malatya nüfusuna kayıtlı Koçero Meleti kod adlı Volkan Bora’nın cep telefonu güvenlik güçleri tarafından incelendi. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında incelenen cep telefonunda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, PKK’lı terörist Volkan Bora ile Kuzey Irak’taki bir örgüt kampında çekilen fotoğrafları görüldü. Öldürülen terörist Volkan Bora’nın Harran Üniversitesi İletişim Fakültesi, HDP Milletvekili Semra Güzel’in ise Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni aynı dönemde okuduğu ve tanıştıkları biliniyor. Üniversiteyi bitirdikten sonra örgüte yakınlığı ile bilinen bir medya kuruluşunda muhabirlik yapan Volkan Bora’nın daha sonra örgüte katıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Adıyaman'da 2017 yılında terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Volkan Bora'nın cep telefonu incelemesinde, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile çekilen fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, fezleke hazırlamıştı.