Siyaset TBMM Başkanı Şentop, deprem bölgesinde

TBMM Başkanı Şentop, deprem bölgesinde

31.10.2020 - 17:24 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e gitti. Şentop: "Çalışmalar şu anda koordinasyon içerisinde dikkatle devam ediyor. Sabırla bekleyeceğiz, herkesin gönlü, duası burada." dedi.

TBMM Başkanı Şentop, deprem bölgesinde

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İzmir'deki depremde ilk anlardan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ilgili bakanlar, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının teyakkuza geçtiğini söyledi. 

Haberin Devamı

Şentop, deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Rıza Bey Apartmanı enkazında incelemede bulundu. Bu sırada enkaz altında iki kızı, kayınvalidesi ve iki yakınının kurtarılmasını kucağındaki oyuncak bebekle bekleyen Nilay Yücel ile görüşen Şentop, daha sonra Doğanlar Apartmanı'ndaki çalışmaya geçti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Şentop, acı afette hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilediğini kaydetti.

Şentop, şu ana kadar vefat sayısının 26 olduğunu, 886 da yaralı bulunduğunu, 100'ün üzerinde vatandaşın enkazdan canlı olarak kurtarıldığını, 19'unun yoğun bakımda tedavi gördüğünü, taburcu edilenlerin olduğunu kaydetti.

Halen 9 enkazda çalışmaların devam ettiğini dile getiren Şentop, "Arama kurtarma devam ediyor, inşallah enkaz altında olduğu düşünülen vatandaşlarımızı sağ olarak çıkartmayı başarabiliriz. Olayın meydana geldiği ilk anlardan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ilgili bakanlarımız, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız teyakkuza geçti, hızlıca buraya ulaştılar. Çalışmalar şu anda koordinasyon içerisinde dikkatle devam ediyor. Sabırla bekleyeceğiz, herkesin gönlü, duası burada." diye konuştu.

Haberin Devamı

Deprem sonrası mala gelen zararın telafi edileceğini ancak enkaz altındaki canları kurtarmak zorunda olduklarını dile getiren Şentop, "Allah beterinden saklasın, korusun. Ama bu da tabii bir sonuç. Saati günü belli değil, mutlaka karşılacağımız bir tablo, bu gerçekliği bilerek hareket etmek mecburiyetindeyiz." dedi.

Çalışmaları dua ederek takip ettiklerini, İzmirli vatandaşların acısını paylaştıklarını, TBMM olarak yanlarında olduklarını göstermek üzere kente geldiğini aktaran Şentop, "Ben tekrar geçmiş olsun diliyorum İzmir'e. İnşallah enkaz altındaki tüm vatandaşlarımızı sağ salim bir şekilde kurtarırız." dedi.

TBMM Başkanı Şentop, enkaz altında kaç kişinin bulunduğunu bilmenin şu an için mümkün olmadığını, yarına kadar netleşeceğini düşündüklerini de sözlerine ekledi.

TBMM Başkanı Şentop, deprem bölgesinde

 BUSE HASYILMAZ'I ZİYARET ETTİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İzmir'deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından kurtarılan Buse Hasyılmaz'ı hastanede ziyaret etti.

Haberin Devamı

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Özel Tınaztepe Hastanesi'nde tedavisi devam eden Buse Hasyılmaz ve yakınlarıyla görüşen Şentop, Hasyılmaz'a annesinin vefatı nedeniyle başsağlığı diledi.

Hastane yetkililerinden de Hasyılmaz'ın durumuna ilişkin bilgi alan Şentop, "Enkaz altında kalan genç yüreklerimizin acıya dayanarak, tekrar hayata tutunmak için gösterdikleri gayret bizim için de çok önemli." ifadesini kullandı.

Şentop, hastanede tedavi gören diğer yaralıları da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

TBMM Başkanı Şentop, deprem bölgesinde

'ÇALIŞMALAR SON NOKTAYA KADAR SÜRDÜRÜLECEK'

İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi'nde İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Şentop, yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Şentop, Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu hatırlatarak, Türkiye'de daha önce de büyük ölçekte depremler yaşadığını kaydetti.

Haberin Devamı

 Depremin hemen ardından tüm ekiplerin İzmir'de çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü ifade eden Şentop, Türkiye'nin genel olarak arama kurtarma çalışmalarında çok başarılı olduğunu belirtti.

Şentop, şöyle konuştu:

 "Zarar gören, enkaz altında olan vatandaşlarımızın hepsini inşallah canlı olarak kurtaracak şekilde bu çalışmalar devam edecek, son noktaya kadar sürdürülecek. Artçı depremler de devam ediyor, dolayısıyla henüz ne kadar hasar, zarar gördüğü bilinmeyen binalar var. Burada mümkün olduğu kadar bu binalara girilmemesi yönünde bütün devlet yetkililerimizin telkinleri oldu. Bir süre bu konuda sabırla hareket etme, devlet yetkililerimizi yaptığı açıklamaları takip etme ve riayet etme konusunda hassasiyet göstermeliyiz."

 Günlük hayatın devamını sağlamak için gerek barınma gerek beslenmeyle ilgili tedbirlerin alındığını anlatan Şentop, "Devletimizin bu afetin sonuçlarında vatandaşımızın minimum düzeyde mağdur olmasını sağlayacak tedbirleri alma gücü ve kudreti var." dedi.

Haberin Devamı

Şentop, sözlerini şöyle tamamladı:

 "Deprem kuşağında yer alan memleketimizde çok daha dikkatli, tedbirli, tarihi, saati olmayan şiddetli bir depremle karşılaşacağımızın farkında, şuurunda olarak hareket etmemiz gerekiyor. Tüm hesaplarımızı da buna göre yapmak mecburiyetindeyiz. Tekrar bütün İzmirimize geçmiş olsun diyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Rakamları arkadaşlarımız veriyorlar, zaman zaman değişiklik gösteriyor. Ben de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak burada bulunmayı, bu acıyı, bu afeti yerinde görmeyi ve İzmirli kardeşlerimizle, vatandaşlarımızla her zaman beraber olduğumuzu burada da ifade etmeyi arzu ettim."