Tatil Alanya Kalesi Antalya İlinde Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Alanya Kalesi Antalya İlinde Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

24.09.2020 - 03:07 | Son Güncellenme:

Türkiye'de yer alan pek çok tarihi kaleler bulunmaktadır. Bu tarihi kalelerden birisi olan Alanya kalesi ülkemizin en ünlü kalelerinden birisidir. Coğrafi konum lokasyon olarak Akdeniz bölgesinde yer alan Alanya kalesi tarihi ile dikkat çeken bir kaledir. Alanya kalesinin özellikleri ve bu kalenin hikayesi en çok merak edilenler arasına girmiştir. Bu tarihi kaleyi ziyaret etmek isteyen ziyaretçiler kale hakkında bilgi edinmekte ve kalenin tarihi hakkında araştırma yapmaktadırlar. Son günlerde Alanya kalesi en çok araştırılan tarihi kaleler arasına girmiştir. Peki, Alanya kalesi nerededir? Alanya kalesinin tarihi nedir? Alanya kalesi kimler tarafından yaptırılmıştır? Alanya kalesinin hikayesi nedir? Alanya kalesinin özellikleri nelerdir? İşte Alanya kalesine dair bütün her şey.

Alanya Kalesi Antalya İlinde Nerede Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Alanya kalesi Alanya ilçesinin simgesi haline gelmiş bir kaledir. Bu kale tarihte pek çok savaş görmüş oldukça eski bir kaledir. Kalenin tarihi Büyük Selçuklu İmparatorluğu'na kadar uzanmaktadır.

Alanya Kalesi Nerede?

Alanya kalesi Antalya'da bulunan bir kaledir. Antalya'nın en meşhur ilçelerinden biri olan Alanya ilçesinde yer almaktadır.

Alanya Kalesi'ne Nasıl Gidilir?

Alanya kalesine gitmek son derecede basittir. Hava yolu veya kara yolu ile Alanya kalesine ulaşım sağlanmaktadır. Alanya kalesine gitmek için öncelikle hava yolu ile Antalya havalimanına inilir. Daha sonra buradan kalkan otobüsler ile birlikte Alanya ilçesine gittikten sonra Alanya kalesine varılabilir. Alanya kalesi Alanya'da bulunan bir kale olduğundan ötürü Alanya ilçesine giden her otobüs veya toplu taşıma ile bu kaleye varılabilir.

Özel araç ile de ulaşım sağlanmaktadır. Özel araç ile birlikte Antalya merkezden Alanya ilçesine giden tabelalar takip edildikten sonra Alanya ilçesine varılır. Ardından buradan da Alanya kalesi yazan tabelaları takip etmeniz durumunda Alanya kalesine rahatlıkla ulaşılır.

Alanya Kalesi Tarihi

Alanya kalesi 1226 yılında açılmış bir kaledir. Tarihte ise Romalı savaşçılardan biri olan Korakesion tarafından kurulan bu tarihi kale M.Ö 2. yüzyılda inşa edildi. Roma devletinin Doğu Akdeniz'de ki korsan faaliyetleri sonucunda kale bir dönem Roma imparatorluğu hakimiyeti altına da girdi. 1200'lü yıllara gelindiğinde ise Anadolu Selçuklu Devleti hükümdarlarından biri olan 1. Alaaddin Keykubat tarafından kale ele geçirilmiş oldu. Kalenin Türkler tarafından ele geçirilmesi tarihte ilk kez 1200'lü yıllarda gerçekleşmiştir.

Alanya kalesi daha sonra Karamanoğulları, Memlük sultanlığı ve Osmanlı imparatorluğu döneminde Kanuni Sultan Süleyman tarafından feth edilmiş bir kaledir.

Alanya Kalesi Giriş Ücreti

Alanya kalesine giriş ücreti 2020 yılı itibari ile 24 TL'dir. Eğer müze kartınız bulunuyorsa müze kart sayesinde ücretsiz bir şekilde Alanya kalesine giriş yapabilirsiniz.

Alanya Kalesi Özellikleri

- Alanya kalesi tarihte birçok savaş görmüş ve restore edilmiş bir kaledir.
- Yapımında antik çağa ait olan malzemelerden yararlanılmıştır.
- Alanya kalesi beş tane tonozlu bölmeden oluşmaktadır.
- Alanya kalesinin uzunluğu 57 metre olarak belirtilmiştir.
- Bu kale 40 metre derinliğe sahiptir.
- Giriş kapısında sultana ait olan mühür bulunmaktadır.
- Alanya kalesi içerisinde tersane odası da yer almaktadır.

Alanya Kalesi Hakkında Bilgi

Alanya kalesi Alanya'nın simgesi haline gelmiş bir kaledir. Tarihi Helenistik döneme kadar uzanmaktadır. Günümüzde ki kalan Alanya kalesi 13. yüzyıldan kalmadır.