Tatil Balkanların saklı cenneti Kotor

Balkanların saklı cenneti Kotor

31.08.2017 - 16:28 | Son Güncellenme:

Son yıllarda turistlerin artan ilgisiyle Kotor, gündeme oturmuş durumda. Doğası ve konumu ile ziyaretçilerini büyüleyen Kotor, tarihiyle de ilgi çekiyor. Peki Kotor kentinde nereleri görmeli? Kotor'a nasıl gidilir? Kotor kentinde nerede kalınır?

Balkanların saklı cenneti Kotor

Kotor, son yıllarda turistlerin ilgi odağı olmaya başladı. Tarihi, doğal güzellikleri ve konumu nedeniyle nüfusundan çok turist ağırlayan kent, yakın gelecekte daha da fazla turisti ağırlayacak gibi. Peki Kotor nerede? Kotor'da neler yapılır? Kotor'a nasıl gidiliyor. Detaylar haberde...

Haberin Devamı

Kotor nerede?

Balkan ülkesi Karadağ sınırları içindeki Kotor, Kotor Körfezi'nin içinde yer alıyor. Adriyatik Denizi'nin bir uzantısı olan Kotor Körfezi, doğal güzellikleriyle ziyaretçileri büyüleyen bir yer.

Kotor tarihi hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Milattan önce 5. yüzyılda ilk yerleşimlerin rastlandığı Kotor, Bugün çoğu Hırvatistan sınırları içinde kalan Dalmaçya kıyılarının doğal bir uzantısı konumunda. Dolayısıyla da kentin tarihi Dalmaçya ile iç içe geçmiş durumda. Eski adı Cattaro olan ve uzun yüzyıllar boyunca Venedik hakimiyetinde olan Kotor, 20. yüzyıldan itibaren Yugoslavya'nın parçasıydı. Yugoslavya'nın dağılması sonrasında Kotor, Karadağ sınırları içinde kaldı.

Kotor'a nasıl gidilir?

Haberin Devamı

Karadağ kenti Kotor, Adriyatik Denizi'ndeki Kotor Körfezi'nde yer alıyor. Kotor'a ulaşmak için her günü İstanbul'dan Karadağ'ın başkenti Podgorica'ya düzenlenen uçak yolculuğunun ardından taksi kullanmak mümkün. Havaalanı Kotor'a 65 kilometre uzaklıkta. Podgorica Havaalanı'ndan 30 euro civarı ücretle bir saatte Kotor'a ulaşmak mümkün. Diğer bir seçenek de Podgorica Havaalanı'ndan yine taksiyle kent merkezindeki otogara ulaşmak, oradan da Kotor otobüslerine binmek. Ancak zaman kaybı ve ücretteki çok düşük fark nedeniyle bu pek tercih edilmiyor.

Kotor'da nerede kalınır?

Son yıllarda artan turist sayısı nedeniyle Kotor'da birçok pansiyon ve otel açılmış durumda. Her bütçeye uygun otel ve pansiyonların bulunduğu kente gitmeden önce konaklayacağınız yer için mutlaka rezervasyon yaptırın. Kotor'un merkezinin yanı sıra kentin yüksek kesimlerinde tüm körfeze hakim manzaralı pansiyonları da tercih edebilirsiniz.

Kotor'da nereleri ziyaret etmeli?

Tarihi dokusunu korumayı başaran Kotor'un her sokağı turistlerin ilgisini çekiyor. Kotor Körfezi içinde yer alan iki adaya tekne seferleri ile ulaşmak mümkün. Tarihi bir manastıra ev sahipliği yapan Sveti Corce adasına 5 Avro karşılığı mümkün. Kotor civarında Perast, Morinj, Herceg Novi gibi gibi yerleşim yerlerini Kotor Limanı'ndan kalkan teknelerle günübirlik turlar yapabilirsiniz. Böylece Kotor Körfezi'nin tüm güzelliklerini de görme fırsatı yakalamanız mümkün.

Haberin Devamı

Kotor'da ne yenir?

Tipik bir sahil kenti olan Kotor'da ağırlıklı olarak balık ürünleri tüketilmekte. Sahil şeridi boyunca uzanan lokantalarda birçok çeşit deniz ürününü tadabilirsiniz. Bunun yanı sıra Kotor'da çok sayıda pizzacı da bulunuyor.

Hazırlayan: İhsan Dindar