Tatil Dalaman Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi Ve Otopark Ücretleri

Dalaman Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi Ve Otopark Ücretleri

07.04.2023 - 12:39 | Son Güncellenme:

Dalaman Havalimanı, Muğla ili sınırları içerisinde bulunmaktadır. Uluslararası bir havalimanı olarak kabul edilmekte olup şehir merkezinin 6 kilometre güneyinde yer almaktadır. Yapımına 1976 yılında başlanmış olup 1981 yılında hava meydanı olarak hizmet vermiş olmaktadır. Yönetim kurulu kararıyla 1989 yılında havalimanı statüsünü kazanmış bulunmaktadır. Peki, Dalaman Havalimanı ulaşım nasıl olur? Dalaman Havalimanı yol tarifi nasıldır? Dalaman Havalimanı otopark ücretleri ne kadar sizler için ayrıntıları ile derledik.

Dalaman Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi Ve Otopark Ücretleri

Günün her saati askeri ve sivil ulaşıma açık tutulan Dalaman Havalimanı, yabancı turistler ve Türk vatandaşlar tarafından kullanılmaktadır. Üst düzey misafirlere hizmet veren VIP salonları, hemen herkes tarafından beğenilmektedir. Milli emlak arazisi üzerine kurulu olan Dalaman Havalimanı, Milli Savunma Bakanlığı tahsisli olmaktadır.

Haberin Devamı

 Dalaman Havalimanı Ulaşım

 Dalaman Havalimanı'ndan ulaşım son derece kolay gerçekleşmektedir. Servisler Dalaman Havalimanı'ndan Fethiye ve Marmaris merkezlerine yolcu taşımaktadır. Bunun yanında Kalkan, Kaş ve Datça'ya servis hizmeti veren firmalar bulunmaktadır. Şehir merkezine ulaşmak isteyen yolcular, servislerden faydalanabilmektedir. Servislerin sefer saatleri uçak seferlerine bağlı olarak güncellenmektedir.

 Popüler tatil yerlerinin başında gelen Muğla, çoğunlukla charter uçuşlarına ev sahipliği yapmaktadır. Belediyenin sağladığı toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyenler, servis otobüslerini tercih etmektedir. Şehir içi çalışan minibüsler ile ilçe merkezlere ulaşım sağlanmaktadır. Aynı zamanda 24 saat hizmet veren özel transfer ve havalimanı taksileri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Dalaman Havalimanı ile ilçe otogarı arasında çalışan otobüslerle şehir merkezine gidilebilmektedir. Taksilerle ulaşım son derece hızlı olmaktadır. Her zaman taksi bulunabilmesi, yolcular için büyük bir kolaylık sunmaktadır. Bagajların büyüklüğüne ve kişi sayısına bağlı olarak transfer hizmeti sağlayan yerel acenteler tercih edilebilmektedir. İç hatlar ve dış hatlar terminallerinin gelen yolcu çıkışında ulaşım hizmeti vermek için bekleyen taksiler bulunmaktadır.

 Dalaman Havalimanı Yol Tarifi

 Arabası ile gelecek olanlar için Dalaman Havalimanı yol tarifi gerekmektedir. Trafik durumuna göre Dalaman Havalimanı'na ulaşma süresi değişiklik göstermektedir. Navigasyon ile kolayca Dalaman Havalimanı bulunmaktadır. Rahat ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlayanlar, Ege kıyılarını kendi hızlarında keşfetmektedir. Benzinli araç kullananlar, Dalaman Havalimanı'na ulaşırken az yakıt harcamaktadır.

 Güzergah bilgisini haritadan görenler, ne kadar sürede Dalaman Havalimanı'na ulaşabileceklerini hesaplayabilmektedir. Aracı olmayanlar için Dalaman Havalimanı'nda araç kiralama acenteleri bulunmaktadır.

İstanbul'dan Dalaman Havalimanı'na gelecek olanlar için yolculuk 9 saat sürmektedir. Ayrıca kendi aracı ile Dalaman Havalimanı'na gelen yolcular, otopark ücreti ödemektedir. Antalya, İzmir veya Balıkesir gibi yerlerde yaşayanlar, Dalaman Havalimanı'na kendi araçları ile gelmektedir.

Haberin Devamı

 Dalaman Havalimanı'na kalkan direkt uçak seferleri de bulunmaktadır. Yaz dönemleri için direkt otobüse erişmek daha kolay olmaktadır. Güncel hareket saat bilgileri, değişiklik göstermektedir. Yolcu bölümünde bulunan araç kiralama firmaları sayesinde çevre illere konforlu bir şekilde ulaşılmaktadır. Uçuş öncesinde rezervasyon yaptırmak, mümkün olmaktadır.

 Dalaman Havalimanı Otopark Ücretleri

 Dalaman Havalimanı, araçların rahat edebileceği şekilde tasarlanmış bulunmaktadır. 550 araç kapasiteli otopark, hizmet vermektedir. Terminalin hemen ön tarafında bulunan otopark, güvenlik kapsamında sürekli olarak denetlenmektedir. Otoparkı kullanan yolcuların bekleme sürelerinde vakit geçirebilecekleri park cafe bulunmaktadır. Araçların türüne ve saatlik olarak otopark ücretleri değişiklik göstermektedir.

 7 gün 24 saat hizmet veren otopark için uygun ücretler talep edilmektedir. Özellikle araç kapasitesinin fazla olmasından dolayı yolcular vakit kaybetmemektedir. Araçların güvenliğini düşünen kişiler, otopark hizmetinden faydalanmaktadır.

Haberin Devamı

 Aracını bıraktığı yerden alan yolcular, aracın kaldığı saat kadar ücret ödemektedir. Çoklu giriş ve çıkış yapılmasına müsaade edilmediği gibi araçların tek giriş ve tek çıkış yapmaları beklenmektedir. Talep edilmesi durumunda, aylık ücret tarifesi de bulunmaktadır.