Tatil Danamandıra Tabiat Parkı İstanbul'da Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Danamandıra Tabiat Parkı İstanbul'da Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

24.09.2020 - 03:01 | Son Güncellenme:

Danamandıra Tabiat Parkı, İstanbul sınırları içerisinde bulunan meşe ormanları ile kaplı göz alıcı bir park alanı. Gelmeden önce Danamandıra Tabiat Parkı hakkında bilgi sahibi olmayı düşünenlere özel Danamandıra Tabiat Parkı İstanbul'da nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ve adres bilgilerini detaylı olarak derledik.

Danamandıra Tabiat Parkı İstanbulda Nerede, Nasıl Gidilir Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Göleti, sazlığı, nilüfer çiçekleri ve göçmen kuşları ile muhteşem bir portre çizen Danamandıra Tabiat Parkı'nı yakından görmek isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Tabiat Parkı içerisinde balık tutmayı sevenler için ahşap bir iskele bulunuyor. Bu iskele üzerine çıkarak sazlıklar arasında yürüyüş yapılabilmekte ve keyifli bir şekilde balık tutulabilmektedir. Kızılkanat ve kefal balıkları gölette en fazla rastlanan balık türleri olarak öne çıkıyor. Piknik ve mangal yapmaktan hoşlananlar içinde park içerisinde ateş yakabilecekleri mangal için ayrılan özel alanlar mevcut.

Danamandıra Tabiat Parkı İstanbul'da Nerede ve Nasıl Gidilir?

Danamandıra Tabiat Parkı, İstanbul ilinin Silivri ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Silivri ilçesinden tabiat parkına gelmek isteyenler, Silivri- Ali Paşa yolundan hareket ederek Fenerli-Sinekli- Danamandıra güzergahını takip ederek kolaylıkla parka ulaşabilirler. Çatalca'dan Danamandıra Tabiat Parkı'na gelmeyi planlayanlar ise eski İstanbul-Kırklareli yolunu izleyerek Gümüşpınar mevkiini geçerek Danamandıra dönüş tabelasından sonra ilgili tabelalar ile tabiat parkına varabilirler.

Danamandıra Tabiat Parkı Giriş Ücreti ve Adres Bilgileri

Danamandıra Tabiat Parkı'na girişin ücretli olup olmadığı hususu parkı ziyaret etmeyi düşünenler tarafından araştırılmaktadır. Danamandıra Tabiat Parkı'na giriş ücreti 15-TL'dir. Danamandıra Tabiat Parkı'nda, kamp yapacaklar için bir tesis ile büfe bulunmaktadır. Danamandıra Tabiat Parkı'nda kamp yapmayı planlayanlar için ayrıca herhangi bir ücret ödenmemektedir.

Danamandıra Tabiat Parkı Ziyaret Saatleri

Danamandıra Tabiat Parkı için ziyaret saatleri belirlenmemiş olup, sevilen ve pek çok ziyaretçiyi sınırlarında ağırlayan yemyeşil bir tabiat harikası olarak günün her saati ziyarete açıktır. Bununla birlikte Danamandıra Tabiat Parkı en fazla hava koşullarına bağlı olarak ilkbahar ve yaz aylarında ziyaretçi akınına uğramaktadır. Kış mevsiminde ise farklı bir bitki örtüsüne bürünen ve bazen ince bir kar örtüsü ile süslenen park, doğa fotoğrafçıları için çok özel kış manzarası karelerini sunuyor. Daha önce görmediğiniz hayvan türlerine park gezintisi esnasında rastlama ihtimalinizde bulunuyor.

Hafta sonları da hem eğlenceli hem huzurlu vakitler geçirmeyi arzulayan doğa tutkunları tarafından tercih edilen bir tabiat parkıdır. Çok sayıda çeşme ve masası bulunması sebebi ile de piknikçilerin uğrak adreslerinden biri. Yürüyüş parkurları da trekking turlarından hoşlananlar için oldukça elverişli.