Tatil Kaz Dağları'ndan Cunda'ya doğru...

Kaz Dağları'ndan Cunda'ya doğru...

06.03.2012 - 11:23 | Son Güncellenme:

Huzurlu havası, şifalı suları ve doğal yaşantısıyla Kaz Dağları’nda canlılık kazanacaksınız!

Kaz Dağlarından Cundaya doğru...

Kaz Dağları'nın şifalı ellerinde, yorgun hayatınızı renklendirecek, yorgun bedeninize enerji verecek ve yorgun haftanıza sağlıkla nokta koyacağınız renkli ve bambaşka bir hafta sonu sizi bekliyor!

Sevdiklerinizle birlikte hafta sonu dinlencesi yaparak hem bütün yorgunluğunuzu atabilir hem de Ege'nin bilinmedik veya tekrar görülmeye değer yerlerini gezebilirsiniz.

Haberin Devamı



Bereketli toprakları, uygun iklim koşulları sayesinde nice medeniyetlere mesken olan Kaz Dağları'nın patikalarından ilerlerken nice köylerine yakından tanık olacak, doğasının muhteşem havasında huzuru yakalayacaksınız. Huzurunuz tarihin görkemli duraklarından birinde Assos'ta kendini heyecana bırakacak.

Ege ve Marmara’yı birbirinden ayıran en büyük dağ olan Kaz Dağları 2700 yıllık bir tarihe sahiptir. Yörede bulunan Athena tapınağı, taş evler ve muhteşem doğasıyla Assos ise tam bir cazibe merkezidir.

Dünyada ilk güzellik yarışması Kaz Dağları’nda yapılmış ve ünlü Yunan Filozofu Aristoteles Assos'ta 3 yıl yaşayıp birde felsefe okulu açmıştır.



Kaz Dağlarından Cundaya doğru...
Şeytan Sofrası, Çamlık Orman Kampı’nın yukarısında bulunan, eski bir lav birikintisidir. Yuvarlak bir sofraya benzediği için bu ismi alan Şeytan Sofrası’nda demirden bir kafes içerisinde dev bir ayak izi bulunur. Şeytan Sofrası’ndan sonraki durak ise genellikle Cunda’dır. Muhteşem balık restoranlarında deniz kıyısında güneşin batışına karşı leziz mezeleri ve balıkları yerken, huzur bulacağınıza eminiz. Cunda’nın en meşhur yiyecekleri arasında zeytinyağlı ot yemekleri ve kabak çiçeği dolması bulunur.

Haberin Devamı