Tatil Ünye Kalesi Ordu İlinde Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Ünye Kalesi Ordu İlinde Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

25.09.2020 - 12:28 | Son Güncellenme:

  Türkiye'de tarihi kalelerin çoğu turistiktir. Ünye kalesi de o tarihi ve turistik kalelerden birisidir. Ordu'ya gelen kişilerin sıklıkla ziyaret ettiği yerlerin başında Ünye kalesi gelmektedir. Ünye kalesi şehrin adeta sembolü haline gelmiş durumdadır. Bundan ötürü Ünye kalesi ile ilgili pek çok kişi tarafından araştırma yapılmaktadır. Ünye kalesi seyahat rehberlerine eklenen ve ziyaret edildikten sonra ziyaretçiler tarafından yorumlanan bir tarihi kaledir. Ünye kalesi tarihi özellikleri olan ve hikayesi merak edilen bir kaledir. Bundan dolayı Ünye kalesi son aylarda arama motorlarında en çok araştırılan kalelerin arasına girmiştir. Peki, Ünye kalesi Ordu'nun neresindedir? Ünye kalesinin mimari tarihi özellikleri nelerdir? Ünye kalesinin hikayesi nedir? Ünye kalesine nasıl gidilir? İşte Ünye kalesine dair merak edilen detaylar.

Ünye Kalesi Ordu İlinde Nerede Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

 

 

 Ünye kalesinin tarihi 2500 yıllık olarak bilinmektedir. Bu kaleye asfalt yol ile birlikte ulaşım sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

 

 Ünye Kalesi Nerede?

 

 Ünye kalesi Ordu'da bulunmaktadır. Ordu'nun Ünye ilçesinde yer alır. Ünye kalesinin ismi de bulunduğu ilçeden gelmektedir.

 

 Ünye Kalesine Nasıl Gidilir?

 

 Ünye kalesi Ordu'nun merkezine yaklaşık olarak 55 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Ordu merkezden direkt olarak Ünye'ye giden toplu taşıma araçları bulunmaktadır. Toplu taşıma araçları ile bu kaleye gitmeyi düşünüyorsanız öncelikle merkeze gelmelisiniz. Buradan yer alan otobüsler ile birlikte Ünye'ye gelebilirsiniz. Ünye'ye geldikten sonra bu noktada aktarma yapacaksınız. Ünye'de bulunan kaleye giden minibüsler bulunmaktadır. Asfalt yolu olan bu kaleye minibüsler ile birlikte ulaşabilirsiniz.

 

 Ünye kalesine Ordu yolunu kullanarak özel araç ile birlikte gidebilirsiniz. Özel araç ile Ünye tabelalarını takip ettikten sonra Ünye merkezde yer alan Ünye kalesi tabelalarını takip ederek bu tarihi kaleye ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

 

 Ünye Kalesi Tarihi

 

 Kalenin inşa tarihi M.Ö 250'li yıllara kadar uzanmaktadır. 2. Mikradates tarafından yaptırılan bu tarihi kale kaleyi ele geçiren diğer uygarlıklar tarafından farklı amaçlarla kullanılmıştır. 10. yüzyılda Ünye kalesi Romalılar ve Pontus devleti tarafından kullanılmış bir kaledir. Romalılar ve Pontus devletinin arasında geçen tarihi savaşlarda bu kale de zarar görmüştür.

 

 Ünye Kalesi Giriş Ücreti

 

 Ünye kalesi giriş ücreti en merak edilenler arasındadır. Ünye kalesine giriş ücretsizdir.

 

 Ünye Kalesi Özellikleri

 

 - Kalenin içerisinde kral mezarlıkları bulunur.

 - Kalenin yolu asfalt yoldur.

 - Bir adet dehliz ve sarnıç da bulunmaktadır.

 - Kalenin kapısı 5 metre yüksekliğindedir.

 

 Ünye Kalesi Hakkında Bilgi

 

 Günümüzde Ünye kalesi çevresinde kazı çalışmaları yapılmaktadır. Yaklaşık olarak 2500 yıllık bir geçmişi bulunur.