Tatil Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep'in Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep'in Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

01.01.2024 - 11:03 | Son Güncellenme:

Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep'te yer almakta olan ülkemizde bulunan en önemli müzeler arasında yer almaktadır. Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep'in neresindedir, nasıl gidilir? 2024 Giriş ücreti ve ziyaret saatleri nasıldır? Sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.

Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantepin Neresindedir, Nasıl Gidilir 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Zeugma Mozaik Müzesi, gerek mimarisi gerek teknolojik açısı ile dünyanın önde gelmekte olan bir müzesidir. Yaklaşık iki bin yıllık mozaiklerin seneler içinde define avcılarının talanı ile eksilen parçaları, lazer sistemi ile görüntü olarak tamamlanmaktadır. Ayrıca Zeugma’da bulunan mozaikler toplam on üç renk armonisi sayesinde oluşmaktadır.

Zeugma Mozaik Müzesi Nerededir?

Zeugma Antik Kentinin içerisinde olduğunu ve de pek çok uygarlığında geçiş noktası olduğunu söylenmektedir. Zeugma Mozaik Müzesi konum olarak da, Orta Doğu ile Anadolu’nun tam olarak arasında yer almaktadır. Gaziantep ilinin Şehitkamil ilesinde bulunan Zeugma Mozaik Müzesi ülkedeki en önemli mozaiklerden birisidir. Gaziantep merkeze çok yakın mesafede olan bu Zeugma Mozaik Müzesi tam adresi: Mithatpaşa Mah. Hacı Sani Konukoğlu Bulvarı 27500 Şehitkamil / Gaziantep.

Zeugma Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Zeugma Mozaik Müzesi, günümüzde Gaziantep Merkez’den yürüyüşle yarım saatlik bir uzaklıkta bulunmaktadır. Daha hızlı gitmek isteyen kişiler Gaziantep merkezden dolmuşlara, minibüslere ya da taksilere binerek 10 dakika da bu müzeye ulaşabilir. Ayrıca özel aracı olan kişiler ya da Gaziantep’te araç kiralayan kişiler için süre daha da kısa sürer.

Zeugma Mozaik Müzesi Giriş Ücreti

Zeugma Mozaik Müzesi ülkemizde en önemli müzelerden biridir. Haftanın her günü ziyaret edilebilen açık ve bu müzeye pek çok sayıda yerli ya da yabancı turist müze kartı ile giriş yapmaktadır. Böylece girişte ekstra bir ödeme yapılmaz. Müze karta sahip olmayan kişiler için ise Zeugma Mozaik Müzesine giriş ücreti 280 TL şeklinde yer almaktadır.

Zeugma Mozaik Müzesi Açılış Kapanış Saatleri

Bu muhteşem ve çok özel olan Zeugma Mozaik Müzesi’nde oldukça loş ışıklar eşliği ile müze turu yapmak hemen hemen herkesin çok hoşuna gitmektedir. Bu nedenle her sene pek çok sayıda turist ziyaret etmektedir. Bu muhteşem Zeugma Mozaik Müzesi'nin giriş saatleri ve de çıkış saatleri aşağıdaki gibidir.

15 Nisan ayı – 2 Ekim ayı
Açılış saatleri ile Kapanış saatleri 09:00 – 19:00 Yaz aylarında geçerli olan saatler,

3 Ekim ayı – 14 Nisan ayı
Açılış saatleri ile Kapanış saatleri 09:00 – 17:00 Kış aylarında geçerli olan saatler.