Teknoloji 958 drone ile Time Dergisi'nin kapak çalışması hazırlandı

958 drone ile Time Dergisi'nin kapak çalışması hazırlandı

04.06.2018 - 10:34 | Son Güncellenme:

Dünyanın en bilinen haber ve politika dergilerinden biri olan Time dergisi, ilginç bir çalışmaya imza attı.Dergi, son zamanların tenolojik cihazı olan drone'ları kullanarak kapak çalışması hazırladı. 958 adet Intel drone ile gökyüzünde derginin logosu ve kırmızı çerçevesi sıralandı.

958 drone ile Time Dergisinin kapak çalışması hazırlandı

Geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen insansız hava aracı olan Intel drone'lar bu defa Time dergisi için havalandı.

Haberin Devamı

958 adet Intel drone ile gökyüzünde derginin logosu ve kırmızı çerçevesi sıralandı. Amerikan Time dergisi için ortaya çıkan manzara, izleyenleri etkiledi. Büyük emek harcanan şovda, 121 metre yükseğe kadar çıkıldı. California'da hazırlanan ışık şovu; derginin 95 yıllık tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor.

Derginin en son sayısında kullanılan drone sayısının 2018 Kış Olimpiyatları’nın açılışında kullanılan drone’lardan daha az olduğu belli oluyor. 2018 Kış Olimpiyatları’nın açılışı için Intel, 1.128 drone kullanmıştı. 1.128 adet kendi geliştirdiği Shooting Star drone’u havalandırarak dünya rekoru kıran şirket, açılışı televizyondan izleyenlere inanılmaz bir görsel şölen yaşatmıştı. Drone’ların geçmişte yalnızca askeri amaçlarla kullanıldığını ancak günümüzde ana akım kültürün önemli bir parçası haline geldiğini dile getiren Time dergisinin yardımcı haber müdürü Alex Fitzpatrick, gökyüzünün daha kalabalık olmasının da yakın olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

"Drone çağı" başlıklı dosya hazırlayan derginin kapağında bu görüntü yer alacak.

İşte görsel şovun kamera arkası görüntüleri: