Teknoloji Amazon’un yapay zekası Alexa da mı CIA için çalışıyor?

Amazon’un yapay zekası Alexa da mı CIA için çalışıyor?

10.03.2017 - 15:19 | Son Güncellenme:

Amazon'un yapay zekaya sahip sesli asistanı Alexa'nın CIA hakkında sorulan bir soruyu cevapsız bırakması "Alexa da mı CIA için çalışıyor?" sorusunu akıllara getirdi. İşte Alexa'nın o videosu.

Amazon’un yapay zekası Alexa da mı CIA için çalışıyor

İnternet sitesi WikiLeaks, Salı günü ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı'na (CIA) yönelik en büyük ifşasına başladığını duyurarak kurum ile ilgili olduğunu iddia ettiği 8 bin 761 belgeyi yayımladı. Ortalığı karıştıran bu belgelerin ardından Amazon'un sesli asistanı Alexa'ya sorulan soru karşısısında cihazın verdiği tepki de akılları karıştırdı.

Haberin Devamı

Bir kullanıcı, "Alexa, bana yalan söyler misin?" dediğinde "Ben her zaman sana doğruyu söylerim. Bazen verdiğim bilgiler yanlış olabilir, ancak kasten sana ya da başka birine yalan söylemem." yanıtını alıyor. Ardından "Alexa, CIA nedir?" diye sorulduğunda "Birleşik Devletler Merkezî İstihbarat Teşkilatı, CIA" şeklinde cevap veren Alexa, son soruda tabiri caizse mavi ekran veriyor.

Alexa'ya "CIA ile bir bağlantın var mı?" diye sorulduğunda cihaz cevap vermeden kendini kapatıyor. Bu ise Alexa'nın CIA tarafından da izlenebiliyor olabileceğini düşündürüyor.