Teknoloji Android O sadece bir hafta uzakta olabilir

Android O sadece bir hafta uzakta olabilir

03.08.2017 - 15:56 | Son Güncellenme:

Google en yeni mobil işletim sistemi sürümü Android O için çalışmalarını bir süredir devam ettiriyor. İddialara göre Android O önümüzdeki hafta itibarıyla dağıtıma çıkabilir.

Android O sadece bir hafta uzakta olabilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Android O artık bir sır değil, aslında çeşitli geliştirici önizlemelerinde aylarca yayınlandı ve duyuruldu. Ancak nihai sürümü için resmi yayın tarihi henüz açıklanmadı. Buna rağmen, önümüzdeki hafta Android O'nun bitmiş halini görebiliriz. Teknoloji yorumcusu David Ruddock'a göre, yaklaşık bir hafta içinde, yani 9 ya da 10 Ağustos civarında Android O dağıtıma çıkabilir.

Ruddock bu konudaki iddiasını ilk olarak geçtiğimiz haziran ayında gündeme getirmişti. Yorumcu iddiasını güvenilir bir kaynağa dayandırmıştı. Ruddock geçtiğimiz gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise Android O’nun önümüzdeki haftadan itibaren Google Pixel cihazlarına yüklenebileceğini belirtti.

Ruddock’un bilgileri doğru olsa da, yaşanabilecek aksilikler veya yapılabilecek değişiklikler nedeniyle dağıtım tarihi değişebilir. Öte yandan Google geçtiğimiz yıl Android 7.0 Nougat'ı 22 Ağustos'ta Nexus cihazlar için indirmeye sumuştu. Bu yüzden yeni sürüm de bu ay içinde dağıtıma çıkabilir.