Teknoloji Appe Siri'nin robotik sesi iOS 11 ile daha farklı çıkacak

Appe Siri'nin robotik sesi iOS 11 ile daha farklı çıkacak

25.08.2017 - 10:00 | Son Güncellenme:

Apple'ın sesli asistanı Siri, iOS 11 ile birlikte daha doğal bir sese kavuşacak. Apple, Siri’nin robotik olan sesini iOS 11’de daha doğal hale getirmek için üzerinde çalıştığı yöntemleri anlatan bir araştırma makalesi yayınladı.

Appe Sirinin robotik sesi iOS 11 ile daha farklı çıkacak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, girişiminin bir parçası olan üç yeni makale ekledi. Bunlar arasında "Çoğal bant genişliği ve çapraz dilli başlatma ile Sinir Ağı Akustik Modellerini Geliştirme", "Bir Etiketleme Sorunu Olan Ters Metin Normalleştirme" ve son olarak "Siri Sesini Derin Öğrenme: Hibrit Birim Seçimi için Cihaz Üzerindeki Derin Karışım Yoğunluğu Ağları" sentezi." yer alıyor.

Üçüncü makale özellikle Siri'nin iOS 9 ve iOS 10'daki seslerini bu sonbaharın iOS 11 sürümleriyle karşılaştıran ses örneklerini içeriyor. iOS 11'in daha küçük ancak hala önemli geliştirmelerinden biri AI yardımcısı için daha doğal bir ses sunulacak.

Makalede şöyle deniliyor: iOS 10 ile başlayan ve iOS 11’in getirdiği yeniliklerle devam eden süreçte, Siri’nin sesini derin öğrenme üzerinden şekillendiriyoruz. Sonuç olarak ortaya daha pürüzsüz ve doğal bir ses çıkıyor. Bu sayede Siri’nin kişiliği parlamayı başarıyor.

Haberin Devamı

Apple mühendisleri, iOS 11’deki Siri için yeni bir kadın ses sanatçısıyla 2 milyon parçaya yakın yeni sesler kaydetti. Kayıtların toplam uzunluğu 20 saati buluyor. Ses ekibinin söylediğine göre yeni Siri, iOS 9 için 2015’te oluşturulan sesli yanıtlardan çok daha fazla tonlamaya sahip.