Apple Apple, bazı MacBook Pro'ların bataryalarını ücretsiz değiştirecek

Apple, bazı MacBook Pro'ların bataryalarını ücretsiz değiştirecek

21.04.2018 - 15:34 | Son Güncellenme:

Apple, bazı MacBook Pro’larda batarya sorun keşfettiklerini açıkladı. Cupertinolu şirket, sorunun meydana geldiği bilgisayarlardaki bataryaları ücretsiz olarak değiştirecek. Bu sorun için önceden ödeme yapanlara ise ödedikleri ücret iade edilecek.

Apple, bazı MacBook Proların bataryalarını ücretsiz değiştirecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, sınırlı sayıda MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarında pilin genişlemesine bağlı potansiyel bir arıza keşfettiğini duyurdu . Şirket, etkilenen makinelerdeki pilleri ücretsiz olarak değiştirmeyi teklif ediyor.

Apple'a göre, MacBook Pro'nun 13 inçlik versiyonunda bahsi geçen potansiyel sorun var. Sadece makinenin temel modeli etkileniyor. Touch Bar’lı sürümler risk altında değil. Muhtemel kusuru olan birimler Ekim 2016 ile Ekim 2017 arasında üretildi. Ancak bu konunun ne kadar yaygın olduğu net değil.

Apple, cihazın seri numarası yoluyla onarım için uygunluğu belirleyecek. Şirket, kullanıcıların MacBook Pro'nun ücretsiz yedek batarya için uygun olup olmayacağını belirleyebilecekleri bir web sitesi de kurdu.

Haberin Devamı

Apple, onarım süresinin yaklaşık 3-5 gün arası süreceğini, bazı durumlarda ise cihazın Apple Onarım Merkezine de gönderilebileceğini aktardı. Benzer sorunu yaşayarak Apple’a başvurmuş ve 129 dolar onarım ücreti ödeyenler ise ücretleri iade edilecek.

Risk altında olan cihazlardan birine sahipseniz Apple, korkacak hiçbir şeyiniz olmadığını söylüyor. Şirkete göre genişleyen batarya “bir güvenlik sorunu değil”. Apple, ünitenin satış tarihinden itibaren beş yıl boyunca yedek programı sunacak.

Geçtiğimiz hafta şirket, bazı Apple Watch Series 2 cihazlarındaki garantinin, batarya genişlemeyle ilgili sorunların olduğu keşfedildikten sonra uzatılacağını duyurdu. Apple ayrıca iPhone 8'in batarya şişmesi nedeniyle de bir ara sıkıntılar yaşamıştı.