Teknoloji Apple iOS 9.3’e Ait Detaylar

Apple iOS 9.3’e Ait Detaylar

21.03.2016 - 13:58 | Son Güncellenme:

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’un 9.3 sürümü artık indirilebilir. Küçük bir güncelleme olmasına rağmen iPhone ve iPadlere oldukça fazla yeni özellik getiriyor.

Apple iOS 9.3’e Ait Detaylar

iOS 9.3’ün en büyük yeniliği uzun zamandır konuşulan Night Shift. Night Shift ile telefonun bulunduğu yere ve zamana göre renk sıcaklığı değişiyor. Bu işlevi gören çok popüler F.lux aracı ile aynı işe yarıyor ve ekranın yaydığı mavi ışık oranını düşürüyor. Yapılan araştırmalara göre geceleri telefonunu yaydığı mavi ışık yüzünden uyumak zorlaşıyor. Bundan dolayı Night Shift’i otomatik olarak akşam açılmaya ayarlamak uyku sağlığınız için oldukça iyi.

Haberin Devamı

Night Shift’in dışında Apple, Notlar uygulamasının da güvenliğini geliştirdi ve iOS’a da çoklu kullanıcı desteği 9.3 ile beraber geldi. Notlar uygulaması artık şifre ile korunacak ve Touch ID kullanılarak açılabilecek. Eğer banka hesabı detaylarınızı saklıyorsanız bu sizin için iyi bir gelişme. Ancak önemsiz şeyler dahi olsa ekstra bir güvenlik katmanı her zaman iyidir.

Ayrıca iOS için çoklu kullanıcı desteğinin ilk işaretlerini gördük. Bu sayede öğrenciler iPadlerini kolayca paylaşabilecekler. Apple Health ve CarPlay’de iOS 9.3 ile güncellenenler arasında yer alıyor. Artık Health firmanın akıllı saati Apple Watch ile tamamen uyumlu. Ayrıca üçüncü parti izleme uygulamaları ile daha bütünleşik bir yapıya büründü. CarPlay’e ise müzik için şarkı önerileri gibi küçük yenilikler geldi. Diğer yenilikler ise 3D Touch ile ilgili. Hava Durumu, Ayarlar, Pusula, Health, Borsa ve App Store’a bazı yeni 3D Touch özellikleri eklendi.