Apple Apple kurucularından Steve Wozniak, iPhone X ile büyük bir problem yaşıyor

Apple kurucularından Steve Wozniak, iPhone X ile büyük bir problem yaşıyor

01.02.2018 - 15:53 | Son Güncellenme:

Steve Wozniak, yeni iPhone X konusunda epey sinirli. Stockholm'deki Nordic Business Forum'da, Apple'ın kurucu ortağı Wozniak, telefonun güç düğmesinin çok şey yaptığını söyledi. Wozniak'a göre yüksek teknolojili telefon, Apple'ın ilk ürünlerinin sadeliğine tezat oluşturuyor.

Apple kurucularından Steve Wozniak, iPhone X ile büyük bir problem yaşıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone X son olarak Apple'ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak tarafından bir hayli eleştirildi. Apple’ı Steve Jobs ile birlikte kuran Steve Wozniak, iPhone X modeli ilk çıktığında kullandığı iPhone modelini değiştirmeyi pek istemedi. Daha sonra şirketin CEO’su Tim Cook, iPhone X’i Wozniak’a gönderince kendisi iki gece boyunca cihazla vakit geçirmiş.

Geçtiğimiz Aralık ayında "iPhone X'le mutlu olan" diyen Wozniak, bu görüşünü değiştirmiş olabilir. İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen Nordic Business Forum'da Apple’ın kurucu ortağı yine görüşlerini dile getirdi.

Wozniak, "Cihaz yan taraftaki güç düğmesine hızlı bir şekilde bastığınızda farklı, iki kez bastığınızda farklı şeyler yapıyor. Bir kere ve yavaş bastığınızda gene farklı bir şey yapıyor, hemen ardından bir kere daha basarsanız farklı bir şey daha yapıyor" dedi.

Haberin Devamı

Wozniak, iPhone X'in güç düğmesini, Apple'ın temel prensiplerinden biri olan sezgisellik ve basitliğe karşı görüyor gibi. Woznika sözlerine şöyle devam etti: "Bir şeylerin basit ve anlaşılabilir olmasını seviyorum. Elbette akıllı telefonlarda işler giderek daha da karmaşıklaştı. Ses düğmeleriyle de başka şeyler yapıyorsunuz. Onlara basılı tutarsanız farklı işlevler yapıyorlar."

Wozniak'ın hayal kırıklığı güç düğmesiyle bitmiyor. iPhone X piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra CNBC'ye verdiği demeçte, telefonun çokça lanse edilen Face ID özelliğinin tasarlandığı gibi çalışacağı konusunda şüphe duyduğunu belirtti.