Teknoloji Apple'ın iPhone batarya değişimi programından nasıl yararlanabilirsiniz?

Apple'ın iPhone batarya değişimi programından nasıl yararlanabilirsiniz?

02.01.2018 - 13:23 | Son Güncellenme:

Apple, eski iPhone modellerini gizlice yavaşlattığı için özür dilemiş ve batarya değişim ücretlerinde indirim yapmıştı. Apple, daha sonra Türkiye'deki iPhone'lar için yeni pil değişim fiyatlarını da açıkladı. Peki Apple'ın bu indiriminden yararlanmak için ne yapmak gerekiyor?

Appleın iPhone batarya değişimi programından nasıl yararlanabilirsiniz

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, eski iPhone modellerini gizlice yavaşlattığı için özür diledi. Pil ömrünün azalmasına bağlı olarak meydana gelebilecek beklenmedik kapanmaların önüne geçmek için eski model iPhone telefonları yavaşlattığını kabul eden Apple, internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Özür dileriz. Herhangi bir Apple ürününün kullanım ömrünü kasıtlı olarak kısaltacak veya kullanıcı deneyiminin kalitesini düşürecek bir şey asla yapmadık ve yapmayacağız" ifadelerine yer verdi.

Batarya değişimlerinde 50 dolarlık indirim yapılacağını açıklayan Apple, batarya değişim fiyatının 79 dolardan 29 dolara indirileceğini belirtti. Apple, şimdi de Türkiye'deki iPhone'lar için yeni pil değişim fiyatlarını açıkladı. Garanti dışında kalan telefonların bataryasını 319 TL ile 190 TL arasında değiştiren Apple, yaptığı indirim ile bunu 129 TL’ye çekti.

Haberin Devamı

Apple, ayrıca, 2018'de, kullanıcıların bataryaların durumunu daha iyi takip etmeleri için işletim sisteminde güncelleme yapılacağını duyurdu.

Peki Apple'ın bu indiriminden yararlanmak için ne yapmak gerekiyor?

iPhone'unuzun pilini değiştirmeye karar verdiyseniz ve cihazınızı Apple’a kendiniz teslim etmek edeceksiniz ilk önce Apple Genius Bar’dan randevu almalısınız. Bunun için Apple'ın resmi internet sayfasından Destek bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Eğer size en yakındaki Apple Mağaza uzaktaysa, pilinizi değiştirmesi için telefonunuzu Apple'a da gönderebilirsiniz. Bunun daha uzun süreceğini unutmayın. Ülkemizde sadece 2 adet Apple Store bulunuyor. Bu işlemi yaparsanız onarım işlemi 5 iş gününe kadar çıkabilir.

Piliniz değiştikten sonra iPhone’nuzu birkaç yıl daha yüksek performansta kullanabilirsiniz. Pil değişim programı bu yıl sonuna kadar sürecek.